Edsbergsgränd 10 Edsbergsgränd 10
Snart till salu

Edsbergsgränd 10

Mälarhöjden

Bostadsrätt

Kvadrat: 110 Kvm

Rum: 5 rum och kök

Avgift: 6 826 kr/mån

Kommande försäljning - Kontakta mäklare för mer information!

Edsbergsgränd 10

Går du i säljtankar?

Sälj med oss

Går du i säljtankar?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Läs mer

Interiör

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt en stor skjutdörrsgarderob med bra förvaring. Klinker i entrén och trägolv i övriga hallen.

Kök
Fint och tidsenligt arbetskök som renoverades 2014 med nya skåpstommar och snickarbyggda luckor i charmig originalstil. Moderna innerlådor för att kunna utnyttja förvaringen maximalt. I utrustningen finns spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys.

Ateljé
I den härliga ateljén slås ni av det stora vackra fönsterpartiet med en av Stockholms finaste sjöutsikter över Mälaren. Takhöjden är imponerande 4,2 meter hög. Ett loft som skulle kunna utnyttjas till förvaring eller en myshörna. Rummet har även ett fönster på gaveln som ger rummet ännu bättre ljusinsläpp och utsikt över Stockholm stad. Här finns plats för en stor sittgrupp eller varför inte använda rummet som matsal för de stora sällskapen. Trägolv och putsade vita väggar.

Vardagsrum/Allrum/Sovrum
I detta stora rum finns en öppen spis som bidrar med en enorm mysfaktor. Rummet skulle kunna användas som vardagsrum, matrum eller varför inte ett stort Master Bedroom. Idag kombineras rummet som vardagsrum och sovrum då man har ett sängskåp. Här finns även utgången till den stora hörnbalkongen som har sol från lunch till solnedgång. Trägolv och ljusa väggar.

Förvaring/Sovrum 3
Rummet används idag som förvaring med två stora skjutdörrsgarderober, men skulle även kunna delas av till ett till mindre sovrum/barnrum/kontor. Trägolv och ljusa väggar. 

Sovrum 1
Rymligt sovrum som rymmer en stor dubbelsäng samt arbetshörna. Sovrummet har tidigare används som musikrum vilket gör att man har extra isolerat golvet för att inte störa grannarna. I rummet finns ett antal inbyggda garderober. I anslutning till sovrummet finns en balkong i bästa söderläge med utsikt över Mälarhöjdens villaområde.

Sovrum 2
Väldisponerat sovrummen som även det rymmer en dubbelsäng samt arbetshörna. En inbyggd garderob.

Badrum
Helkaklat badrum med klinker på golvet. I inredningen finns WC, tvättställ samt badkar. Vädringsfönster finns. 

Förening

Brf Fridhemshöjden är en äkta bostadsrättsförening med ursprungligen 8 lägenheter, men där två lägenheter är hopslagna till en lägenhet. Samtliga lägenheter är upplåtna till bostadsrätter. Fastigheten byggdes 1942, och är ett flerbostadshus i tre våningar med källarplan. Den totala lägenhetsytan uppgår till 427 m2 och lokalytan 22 m2 (garage). Fastigheten är i fint skick med nyrenoverat trapphus och i källaren finns en nyrenoverad och fräsch tvättstuga, 2013. Föreningen är välskött, lågt belånad och sammanhållningen är god. Föreningen köpte fastigheten 1988 och uppvärmningen är bergvärme med stöd av oljepanna. Fastigheten är högt belägen med utsikt över Mälaren och dess omnejd. Föreningen har en gemensam uteplats. Eftersom det är en liten förening samordnar man arbeten såsom snöskottning.

Parkering
Föreningen har en garageplats som i dagsläget är upptagen. Utöver det finns 4 parkeringsplatser som kan hyras mot en kostnad om 300 kr/mån. Ingen ledig plats men heller ingen i kö. (2020-04-07)


Renoveringar utförda på fastigheten
1981 Fasaden renoveras
1998 Taket läggs om
2002 Yttertrappan gjuts om och förbättringsåtgärder på fasaden utförs
2005-2009 Samtliga V/A stammar till kök och badrum byts ut utom i lägenhet 1103
2006 Bergvärme
2006 OVK-besiktning av ventilationen utförs med godkänt resultat.
2008 Radonmätning (Gjord i lgh 1102 (160 Bq/m2 och lgh 1302 (130 Bq/m2). Gränsvärde 200 Bq/m2)
2009 Fyra av fem öppna spisar åtgärdas varav den ena tillhör denna lägenhet.
2009 Energideklaration
2011 Förlängning av rökkanelerna genomförs
2012 Nydragen el i lägenheten
2013 Samtliga ytterdörrar byts ut till säkerhetsdörrar.
2013 Putsning och målning av sockel på huset samt byte av garagedörr
2013 Renovering av takfönster och bjälklag
2013 Tvättstugan renoveras.
2013 Balkongerna renoveras.
2014 Målning av fönster
2015 Entrétrappan och rampen renoveras.
2015 Stambyte av den resterande lägenheten
2016 Ny fläkt torktummet
2016 Ny torktumlare i tvättstugan
2018 OVK-besiktning av ventilationen utförs med godkänt resultat.
2019 Ny bergvärmepump

Kommande renoveringar
Fasadrenovering planeras inom snar framtid. Till detta finns kapital avsatt så det ska inte behöva påverka några månadsavgifter.

Förråd
Till varje lägenhet finns ett källarförråd. Till denna lägenhet finns två förråd.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga samt cykelrum i byggnadens källare.

TV- och Bredband
Telia öppen fiber. Se www.oppenfiber.se för leverantörer.

Avgiftsförändringar
Föreningen har inte beslutat om någon avgiftsförändring.

Överlåtelseavgift
Ca 1 183 kr.

Pantsättningsavgift
Ca 473 kr.

Områdesbeskrivning

Mälarhöjden ligger precis vid Mälaren med bad och båtliv. Restid med tunnelbanan till Slussen är bara 13 minuter. Förutom tunnelbana i Mälarhöjden, Axelsberg och Västertorp finns också buss till Fridhemsplan och Älvsjö pendeltågsstation. Från Mälarhöjdsbadet och Fridhemsbryggan går båt till Stadshuskajen och Drottningholm.

I Mälarhöjden finns två skolor: Mälarhöjdens skola, årskurs F-9, och Lögarbergets Montessoriskola, årskurs F-5. Mälarhöjden är barnrikt så det finns flera förskolor i området. 

Längs Mälarens vackra promenadstråk finns flera kaféer som konditori Lyran, Café Uddvillan och Vintervikens kafé. Flera båthamnar i närområdet. En 4H-gård med djur och aktiviteter för barnfamiljen. Bada på Mälarhöjdsbadet eller välj ett av de natursköna klippbaden. Bo i vackra omgivningar nära staden!

Bor du i något liknande?

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Edsbergsgränd 10 Edsbergsgränd 10

Edsbergsgränd 10

Mälarhöjden

Bostadsrätt

Kvadrat: 110 Kvm

Rum: 5 rum och kök

Avgift: 6 826 kr/mån