Edsbergsgränd 10 Edsbergsgränd 10

Edsbergsgränd 10

Mälarhöjden

Bostadsrätt

Kvadrat: 55 Kvm

Rum: 2 rum och kök

Avgift: 3 431 kr/mån

Pris

4 350 000 kr Såld

Går du i säljtankar?

Sälj med oss

Går du i säljtankar?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Läs mer

Interiör

Hall
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt en stor skjutdörrsgarderob med bra förvaring. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Kök
Fint kök som renoverades 2010 med mycket gott om förvaring och bra med arbetsytor. När man lagar mat kan man avnjuta en underbar utsikt över Stockholm och Mälarens vatten. I utrustningen finns spis, spisfläkt, , varmluftsugn med ångfunktion, mikro med grillfunktion, diskmaskin samt kyl/frys.

Vardagsrum
Välkommen till centrum i lägenheten. I detta stora rum finns en öppen spis in insats (2016) som bidrar med en enorm mysfaktor. Rummet får en enorm sjökontakt i och med de stora fönsterna som vetter rakt mot vattnet. Även fönstret på gaveln ger ljusinsläpp i ett extra väderstreck som tillför ett stort flöde av ljus. Här finns plats för stor sittgrupp samt matplats framför fönstret. Parkettgolv och ljusa väggar. Utgång till den stora hörnbalkongen som har sol från lunch till solnedgång. Trägolv och ljusa väggar.

Sovrum
Tänk er att vakna upp i sängen med denna hänförande utsikt över Mälaren och Stockholms stad. Gavelfönstret ger ett fint inflöde av ljus där man får njuta av härliga soluppgångar. Plats för dubbelsäng och stora garderober med mycket bra förvaring. Sovrummet är helt fritt från insyn. Parkettgolv och ljusa väggar. 

Badrum
Helkaklat badrum med klinker på golvet som renoverades 2008. I inredningen finns WC, tvättställ, handdukstork samt duschhörna. Vädringsfönster finns. 

Förening

Brf Fridhemshöjden är en äkta bostadsrättsförening med 8 lägenheter. Samtliga lägenheter är upplåtna till bostadsrätter. Fastigheten byggdes 1942, och är ett flerbostadshus i tre våningar med källarplan. Den totala lägenhetsytan uppgår till 427 m2 och lokalytan 22 m2 (garage). Fastigheten är i fint skick med nyrenoverat trapphus och i källaren finns en renoverad och fräsch tvättstuga, 2013. Föreningen är välskött, lågt belånad och sammanhållningen är god. Föreningen köpte fastigheten 1988 och uppvärmningen är bergvärme med stöd av oljepanna. Fastigheten är högt belägen med utsikt över Mälaren och dess omnejd. Föreningen har en gemensam uteplats och en odlingsslänt på baksidan av huset. Eftersom det är en liten förening samordnar man arbeten såsom snöskottning.

Parkering
Föreningen har en garageplats som i dagsläget är upptagen. Utöver det finns 4 parkeringsplatser som kan hyras mot en kostnad om 300 kr/mån. Ingen ledig plats, en i kö. (2020-08-25)

Renoveringar utförda på fastigheten
1981 Fasaden renoveras
1998 Taket läggs om
2002 Yttertrappan gjuts om och förbättringsåtgärder på fasaden utförs
2005-2009 Samtliga V/A stammar till kök och badrum byts ut utom i lägenhet 1103
2006 Bergvärme
2006 OVK-besiktning av ventilationen utförs med godkänt resultat.
2008 Radonmätning (Gjord i lgh 1102 (160 Bq/m2 och lgh 1302 (130 Bq/m2). Gränsvärde 200 Bq/m2)
2009 Fyra av fem öppna spisar åtgärdas.
2009 Energideklaration
2011 Förlängning av rökkanelerna genomförs
2012 Nydragen el i lägenheten
2013 Samtliga ytterdörrar byts ut till säkerhetsdörrar.
2013 Putsning och målning av sockel på huset samt byte av garagedörr
2013 Renovering av takfönster och bjälklag
2013 Tvättstugan renoveras.
2013 Balkongerna renoveras.
2014 Målning av fönster
2015 Entrétrappan och rampen renoveras.
2015 Stambyte av den resterande lägenheten
2016 Ny fläkt torktummet
2016 Ny torktumlare i tvättstugan
2018 OVK-besiktning av ventilationen utförs med godkänt resultat.
2019 Ny bergvärmepump

Kommande renoveringar
Fasadrenovering och fönsterrenovering planeras inom snar framtid. Till detta finns kapital avsatt så det ska troligtvis inte behöva påverka några månadsavgifter. Dock är det inte genomförd någon upphandling än så finansieringen är inte fastställd.

Förråd
Till varje lägenhet finns ett källarförråd.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga samt cykelrum i byggnadens källare.

TV- och Bredband
Telia öppen fiber. Se www.oppenfiber.se för leverantörer.

Avgiftsförändringar
Föreningen har inte beslutat om någon avgiftsförändring.

Överlåtelseavgift
Ca 1 183 kr.

Pantsättningsavgift
Ca 473 kr.

Områdesbeskrivning

Mälarhöjden ligger precis vid Mälaren med bad och båtliv. Restid med tunnelbanan till Slussen är bara 13 minuter. Förutom tunnelbana i Mälarhöjden, Axelsberg och Västertorp finns också buss till Fridhemsplan och Älvsjö pendeltågsstation. Från Mälarhöjdsbadet och Fridhemsbryggan går båt till Stadshuskajen och Drottningholm.

I Mälarhöjden finns två skolor: Mälarhöjdens skola, årskurs F-9, och Lögarbergets Montessoriskola, årskurs F-5. Mälarhöjden är barnrikt så det finns flera förskolor i området. 

Längs Mälarens vackra promenadstråk finns flera kaféer som konditori Lyran, Café Uddvillan och Vintervikens kafé. Flera båthamnar i närområdet. En 4H-gård med djur och aktiviteter för barnfamiljen. Bada på Mälarhöjdsbadet eller välj ett av de natursköna klippbaden. Bo i vackra omgivningar nära staden!

Bor du i något liknande?

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Edsbergsgränd 10 Edsbergsgränd 10

Edsbergsgränd 10

Mälarhöjden

Bostadsrätt

Kvadrat: 55 Kvm

Rum: 2 rum och kök

Avgift: 3 431 kr/mån

4 350 000 kr Såld