Flintbacken 6, Vån 11 Flintbacken 6, Vån 11
Snart till salu

Flintbacken 6, Vån 11

Södermalm - Tanto

Bostadsrätt

Boarea: 29.5 Kvm

Rum: 1 rum och kök

Avgift: 1 356 kr/mån

Kontakta mäklaren för mer information eller en privat visning.

Flintbacken 6, Vån 11

Går du i säljtankar?

Sälj med oss

Går du i säljtankar?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Läs mer

Förening

Om föreningen
Brf Tanto i Stockholm är en stor och populär förening och består av 5 styck 60-tals hus invid Årstaviken. Föreningen omfattar 729 lägenheter, varav 49 upplåtes med hyresrätt, av dessa är 24 styck studentlägenheter, och vidare 40 lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 1980 och äger marken. Föreningen klassas som en äkta förening och är mycket välorganiserad och strukturerad. Föreningen har en egen tidning "Tantonytt" som delas ut till medlemmar, samt två heltidsanställda fastighetsskötare. Juridisk person tillåts inte.

Föreningen ligger i ett lugnt och städat område med stora gröna ytor och här finns bland annat plommonträd, äppelträd, grillplats och flera stora lekplatser. Det är nära till vackra Tantolunden och fina promenadstråk längs vattnet invid Årstaviken.

TV och Internet
Kabel-tv finns i fastigheten via Comhem. Bredband (fiber) finns i fastigheten via Comhem (50/10 Mb ingår i avgiften. Önskas högre hastighet får man som boende kontakta Comhem och betala mellanskillnaden.)

Uppvärmning och ventilation
Uppvärmning sker genom fjärrvärme och ventilationen är mekanisk till- och/eller frånluft.

Renoveringar
2002/2003: Renovering av tvättstuga.
2005/2006: Radonmätning genomförd i samtliga fastigheter utan anmärkning.
2006/2007: Renovering av taket.
2013: Hissmaskiner byttes.
2013/2014: Byte/injustering av radiatorventiler i samtliga lägenheter och lokaler.
2012/2015: Fasadfogarna renoverades.
2015: Fönsterrenovering.
2018/2020: Garagerenovering.
2017-2022: Stambyte pågår där delar är färdiga, mer information finns på föreningens hemsida (www.hsb.se/stockholm/tanto). Ny eldragning från proppskåp till badrum samt utbyte av proppskåp till snabbsäkringar och jordfelsbrytare ingår i stambytet.

Gemensamhetsutrymmen
Boende i föreningen har tillgång till moderna tvättstugor, grovtvättstuga, grovsoprum, bastu, gym, festlokal, grillplats, samlingslokal, cykelförråd, barnvagnsrum, 3 st gästlägenheter, roddbåt med mera. Vid Tantogatan 67 finns samlingslokalen "Sockertoppen" med pingisrum, gästlägenheter, tvättstuga, grovtvättstuga och gym. Bastun finns i huset ovanför. Sopor slängs i praktiska sopnedkast i trapphusen.

Parkering
Föreningen innehar 349 parkeringsplatser och 111 garageplatser. Till dessa båda alternativ är det separata köer. För aktuella priser och eventuella kötider, kontakta föreningen.

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad, telefon 08- 508 263 00.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgiften är 2,5% av basbeloppet.

Pantsättningavgift
Pantsättningsavgiften uppgår till 1% av basbeloppet.

Pantsättning
Bostadsrätten är pantsatt. Inga lån att överta. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

Områdesbeskrivning

Tanto är ett informellt område inom stadsdelen Södermalm i Stockholms innerstad. Det saknar fastställda gränser men brukar omfatta parken Tantolunden och Årstabroarnas norra landfäste fram till Södersjukhuset.

Tantolunden är en av Stockhoms innerstads största parkområden och består även av ett koloniträdgårdsområde. Parken är en av parkerna som skapades under Stockholms första stadsträdgårdsmästare, Alfred Medin, vilket fick sitt områdesnamn efter en stor egendom som fanns här tidigare vid namn Tanto.

Trädgårdsmästarens grundtanke med uppförandet av Tantolunden var att det ska vara ett snirklande system av gång- och promenadvägar som leder till parkens högsta punkt vilket utformades med en rondell med sittbänkar.

Gestaltningen var typiskt för tiden med romantiken som grund där folk skulle lustvandra under grönskande träd.

 

 

 

 

 

Bor du i något liknande?

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Flintbacken 6, Vån 11 Flintbacken 6, Vån 11

Flintbacken 6, Vån 11

Södermalm - Tanto

Bostadsrätt

Kvadrat: 29.5 Kvm

Rum: 1 rum och kök

Avgift: 1 356 kr/mån