Myrstuguvägen 73 Myrstuguvägen 73

Myrstuguvägen 73

Myrstuguberget

Bostadsrätt

Kvadrat: 110 Kvm

Rum: 5 rum och kök

Avgift: 7 740 kr/mån

Pris

2 475 000 kr Såld

Går du i säljtankar?

Sälj med oss

Går du i säljtankar?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Läs mer

Interiör

ENTRÉPLAN

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning i entrén. I direkt anslutning finns tre stora garderober med skjutdörrar i glas. Hallen öppnar upp på ett fint sätt mot övriga ytor. Vid entrén ligger ett snyggt grått klinkergolv och väggarna är målade i en stålblå nyans.

KÖK
Snyggt kök i sobert grått med bänkskiva i sten. Ovan arbetsbänken sitter ett snyggt vitt kakel. I utrustningen ingår: kyl och frys i fullhöjd, spis med induktionshäll, diskmaskin(rostfri) samt en snygg fläkt i grått utförande.

VARDAGSRUM
Stort fint och lättmöblerat vardagsrum med utgång till den härliga trädgården. Vardagsrummet är uppdelat så att en loungdel får plats vid motsatt sida eller för den som hellre önskar så finns god plats för kontorsmöbler här. Väggarna är målade i en ljusbeige ton och samma snygga parkettgolv som i övriga rum.

ALTAN/TRÄDGÅRDEN
Ifrån vardagsrummet kliver du ut på altanen i västerläge belagd med trätrall i olika nivåer. Här får du god plats för dina utemöbler, grill och leksaker för barnen. Plats för stort bord med god plats för många middagsgäster. Gillar du att odla så finns här oanade möjligheter.

BADRUM
Nyrenoverat badrum i sobert grått och vitt. I badrumsinredningen ingår: dusch med vikbara glasväggar, takdusch, handfat med kommod, spegel samt wc. På golvet ligger ett grått snyggt klinker med golvvärme under och på väggarna sitter ett vitt kakel. 

TVÄTTSTUGA
Invid köket ligger tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin. Även ifrån tvättstugan når du altanen i direkt anslutning.

 

ÖVRE PLAN

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med mycket god plats för såväl dubbelsäng som övrig möblering. Längs med ena väggen finns en stor inbyggd dubbelgarderob med skjutdörrar i glas som rymmer det mesta. Väggarna är målade i en grå nyans och på golvet ligger en snygg ekparkett.

SOVRUM 2,3,4
Alla tre sovrummen har ekparkett på golvet och god plats för såväl sängar som övriga möbler.

BADRUM
Snyggt badrum med grått klinker och vitt kakel på väggarna. I badrumsinredningen ingår: badkar, handfat, högskåp, spegel med belysning samt wc. Fönster för ljusinsläpp samt vädring.  

Förening

Brf Mälarblick ligger i Huddinge kommun och byggdes av HSB. Arkitekt var Ralph Erskine. Området stod färdigt 1986 och består av 411 bostadsrätter fördelat på lägenheter, radhus och fristående hus.

TV- och internetanslutning
Fiber är indraget från Telia. Bredband 100/100Mbit, digital-tv lagom och hemtelefoni ingår i avgiften. 

Förråd
Till lägenheten tillhör ett förråd.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns 8 stycken tvättstugor som alla de boende kan använda. Föreningen har 5 olika lokaler som boende kan hyra. Det finns bland annat bastu, festlokaler och övernattningsrum.  I området finns ett antal Bystugor som används av de boende för olika aktiviteter; vävning, bordtennis studiecirklar och dyl. Möjlighet finns att för en låg avgift hyra lokal för egna fester och liknande. För den som gillar bastubad finns 2 anläggningar.

Parkering

På området finns det parkeringsplatser både i garage och utomhus. Till alla garage och utomhusplatser är det separat kö som hanteras av HSB Södertörns kundtjänst. Föreningen har 278 garageplatser (kostnad f.n. 443 kr) samt 104 utomhusplatser (kostnad f.n. 250 kr) det finns även 4 parkeringsplatser för motorcyklar och gästparkering för besökare.

Utförda renoveringar
2009 En omfattande renovering av garagen.
2015 Tätskitsrenovering av garage.
2015 Uppgradering av undercentraler.
2016 OVK.
2015 Nya lås till gemensamma utrymmen.
2015 Installerade föreningen fiber i alla lägenheter via Telia som levererar telefoni, kabel-tv och bredband.
2016 Fönstermålning.
2017/2018 Fasadmålning.

Kommande avgiftsförändringar

Inga planerade avgiftsförändringar.

Ägande
Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift
1 163 kr.

Pantsättningsavgift
465 kr.

SÄLJAREN BERÄTTAR
Närhet, utrymme och natur är tre ord vi skulle beskriva vårt boende. Vi ville komma ner på markplan men fick så mycket mer. Området ger oss en bullerbykänsla, ett lugn med trevliga grannar i generationer. Samtidigt som det är några minuters promenadväg till tunnelbana och bussar som snabbt tagit oss till närområden, butiker, fjärrtåg, Stockholm city samt Arlanda.

Den öppna planlösningen har inbjudit till många härliga sammankomster med vänner och familj från glada kalas till mysiga hemmakvällar. Köket är rymligt och blicken fastnar lätt mot baksidans utsikt. Utrymmet med plats för stort köksbord med flera platser har varit uppskattat. Och möjligheterna till möblering är otalig, på nedre plan intill kök och matplats har vi inte enbart haft vardagsrum utan i omgångar även allrum, studio, gym och kontor. Med lite ny färg på väggarna kan man enkelt skapa en ny känsla och ett nytt rum. Det har vi satt värde på, möjligheten till att skapa ett hem efter familjens olika stadier i livet.

Baksidan är en ostörd plats och sommarkvällarna har gett oss förundrat många solnedgångar med vacker himmel att avsluta dagarna med. Med frukten från äppelträd har vi både gjort goda pajer och mos till gröten. Hallon och bär har snabbt mumsats upp direkt från busken. Vårbyfjärd skådar vi från altan, kök, vardagsrum och sovrum.

I trakten har vi promenerat i skog och naturreservat. Det finns flera bra löprundor både plant och kuperat. Bara ett stenkast från huset ligger en fotbollsplan, tennisplan och lekplats. På sjön nedanför berget har vi på vintern åkt skridskor och på sommaren kajak. Och en bit ner längs sjön har vi badat vid Flottsbro där vi också åkt skidor och pulka om vintrarna.

På den omtyckta förskolan i området har alla våra tre barn gått och skolan är bara några minuter bort. Föreningen håller hög standard och under alla årstider träffar vi på dem, som de planterar, reparerar och fixar. Vi skulle säga att det här boendet är så nära hus man kan komma.

 

Områdesbeskrivning

Myrstuguberget är vackert beläget vid kanten av Albysjön och erbjuder en fantastisk utsikt. Området byggdes i mitten av 80-talet och utformat av den prisbelönte arkitekten Ralph Erskine och kännetecknas av ljusa välplanerade lägenheter och radhus.

I området finns massor av aktiviteter för medlemmar. Fotbollsplan, boule och bastu är bara några exempel. Utomhus finns möjlighet att spela tennis/inline- hockey, fotboll, kubb, boule mm. När vintrarna tillåter plogas en skridskobana på Albysjön.

Runt hörnet finns Flottsbro friluftsområde med härliga promenadleder såväl som en sandstrand och badbryggor. Där finns även ett värdhus med kanotuthyrning, bangolf, beachvolleyboll och skiduthyrning. Vintertid finns en stor skidanläggning där du kan åka såväl utförsåkning som längdskidor. Intill ligger Flottsbro campingplats- och stugby med självhushåll.

Kommunikationerna är utmärkta: några minuters promenad från Myrstuguberget ligger Masmo T- bana varifrån man enkelt kan ta tunnelbanan in mot stan. Med tunnelbana når du t.ex. Slussen på ca: 25 minuter. Du tar dig smidigt till Huddinge med bussen och även till Flemingsberg där du kan resa vidare med tåg (Pendeltåg & Fjärrtåg).

Skärholmens köpcenter och Kungens Kurva ligger på bekvämt avstånd och nås lätt med buss eller bil. I Kungens Kurva, norra Europas största handelsplats finns allt och lite till med Ikea, mataffärer, elektronik, djuraffärer, bio och nöjen.

I bostadsrättsföreningen Mälarblick ordnas många aktiviteter under året såsom Midsommarfirande, Luciafirande och olika kulturevenemang m.m. På Myrstuguberget finns förskolan Myrstacken och grundskola åk 1-5, Myrstugubergets friskola.

Bor du i något liknande?

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Myrstuguvägen 73 Myrstuguvägen 73

Myrstuguvägen 73

Myrstuguberget

Bostadsrätt

Kvadrat: 110 Kvm

Rum: 5 rum och kök

Avgift: 7 740 kr/mån

2 475 000 kr Såld