Staffan Stallares väg 24 Staffan Stallares väg 24

Staffan Stallares väg 24

Liseberg - Älvsjö

Radhus

Kvadrat: 102 Kvm

Tomtstorlek: 209 Kvm

Rum: 4 rum och kök

Visning

18 augusti

Chans till förhandsvisning, gör visningsanmälan via vår hemsida för tid!

Pris

7 000 000 kr / Bud

Staffan Stallares väg 24

Går du i säljtankar?

Sälj med oss

Går du i säljtankar?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Läs mer

Interiör

Entréplan
Genomgående parkettgolv i ek. Väggarna är målade i ljusa kulörer. Stora fönster i två väderstreck bidrar med härligt ljusinflöde.

Hall
Välkomnande entré med bra avhängningsmöjligheter samt plats för skoställ.

Vardagsrum
Ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, fåtöljer och mediemöbel. Vacker fungerande kakelugn.

Kök
Funktionellt kök med gott om förvaring i skåp och lådor bakom vita luckor. Generösa arbetsytor. Matplats invid fönster som även går att dela av för att skapa ett extra rum. I köksutrustningen finner ni: kyl, diskmaskin och spis. Via köket når ni den fantastiska verandan där ni kan avnjuta frukost i morgonsolen och kliva direkt ut i trädgården. 

Tomt
Flack och lättskött tomt på ca 209 kvm. Här spenderar ni somrarna bland vinrankor, rosenbuskar och vackra blommor. Här finns även en bod om ca 12 kvm, perfekt för cyklar och trädgårdsredskap. De fem radhusen äger alla sin egen del av den vackra trädgården, men har ett gemensamt samförstånd att grusgång och gräsytor kan användas över gränserna.

WC
Separat wc med handfat.

Övervåning

Sovrum 1
Rymligt sovrum som med kan delas av och göras om till två sovrum. Vackert trägolv, ljusa väggar, klädkammare samt fungerande kakelugn. Utsikt över Ottosångsvägen och de vackra närliggande kvarteren. 

Sovrum 2
Rofyllt sovrum med härliga vyer mot trädgården. Gott om plats för större säng och förvaringsmöbel.

Badrum
Fräscht helkaklat badrum i sjösten med badkar, handfat, wc och vädringsfönster.

Vindsvåning
Ett härligt rum med stor potential! Perfekt planerat och rummet går enkelt att dela av till två små sovrum, men lämpar sig även väl som master bedroom eller extra vardagsrum. Fint ljusinläpp från två takfönster.

Källare
Funktionella utrymmen med stor potential. I dagsläget används det stora rummet som sällskapsrum. Det finns även en verkstad samt tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Under många år har även husets egna vin här framställts.

Säljaren berättar

Huset byggdes 1920 och fyller alltså hundra år i år och är ett av de första radhusen i Stockholm. Här har jag bott i 43 år av mitt liv. Radhuset är det enda av sitt slag. Det har genom åren behållit sin karaktär och därför klassats som kulturhistoriskt intressant av Stadsmuseet. Liseberg började bebyggas från tidigt 1900-tal och är Stockholms minsta stadsdel. Ett småhusområde med en blandad bebyggelse. Området är lugnt och här känner man sina grannar.

På vår tomt växer rosenbuskar men främst vinrankor som till hösten blir till vin - sedan 30 år tillbaka. Radhuslängans gräsmatta används för barnens lek, men varje fastighet äger sin del. Utanför huset ligger Femfålarsbrunn, en lekpark där barn leker och boende från Blomsterfondens äldreboende sitter och vilar. I området finns även en vårdcentral och en mindre mataffär. I anslutning till området ligger Örbyslott (idag Vietnams ambassad) från 1600-talet, Brännkyrka kyrkan från 1100-talet och Park Folketshus byggt 1928 och som numera är fest- och föreningslokal. Där visas även filmer och operaföreställningar från Metropolitan.

Kommunikationerna är goda men busslinjer till Gullmarsplan, Liljeholmen och Älvsjöstation. Till Stockholmsmässan är det gångavstånd och till city cykelavstånd.

Renoveringsbeskrivning

Huset är 100 år och byggdes med dåtidens byggteknik och har underhållits i etapper under de 43 år jag har bott här.

Vinden: Den tidigare råvinden byggdes om 1980 med isolering och två takfönster. Samtidigt byggdes en ny trappa upp till den.

Övervåningen: Alla ytterväggar är tilläggsisolerade. Badrummet renoverades 2010, med golvvärme och italiensk sjösten i golvet.

Bottenvåningen: Gästtoaletten renoverades 2010 med italiensk sjösten i golvet. Ytterväggarna i köket är tilläggsisolerade. Nytt golv, kylskåp och fläkt installerades 2020. Varmluftsfläkten installerades 2015.

Källaren: Pga. risk för översvämning av dagvatten installerades en backventil 2015. I samband med det isolerads ytterväggen i källaren.

Utvändigt: Taket lades om 1979. Omputsning av samtliga fasader 2010. Nya hängrännor på verandan 2015. För att leda bort regnvatten från huset installerades en dräneringsbrunn 1980. Uthuset på södersidan byggdes 1985 och är tilläggsisolerad.

 

Servitut

Avtalsservitut, Last
1, 1924-02-18

Avtalsservitut, Last
0180-86/73 - 2

Pantbrev om totalt
1 779 000 kr

Fastighet

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 1 537 000 kr
Mark, värde: 2 377 000 kr
Summavärde: 3 914 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1920
Värdeår: 1937

Områdesbeskrivning

Liseberg är ett lugnt område med närhet till det mesta. I området, som till stor del består av villor, finns bland annat grundskola upp till årskurs 9, förskola, post, apotek, liten livsmedelsbutik, vårdcentral och barnavårdcentral. I grannområdena Älvsjö och Örby finns flera restauranger och matbutiker och vid Älvsjömässan ligger en stor Willysbutik.

I närområdet ligger Örby slott med sin vackra park, fontän och  plaskdamm. Parken blommar upp under sommarhalvåret då områdets familjer samlas för att bada/svalka fötter eller ha pick nick och med jämna mellanrum hålls även utomhusyoga i parken. I anslutning till Liseberg ligger även Park Folkets Hus, byggd 1928 som Bio, samlingslokal och konsumbutik. Idag är det en fest- och föreningslokal där man återupptagit filmvisning och tar hem operaföreställningar från Metropolitan. På gångavstånd från Liseberg ligger Älvsjö centrum som genomgår stora förändringar med nära 200 nya bostäder, flertalet restauranger, café/ bageri, butiker och blomsterhandel, allt i nära anslutning till nuvarande bussförbindelser  och pendeltåg. Kommunikationerna är utmärkta och med en kort bussresa ansluter du enkelt till flera tunnelbanelinjer, pendeltåg och tvärbana. Buss 165 (mot Högdalen/Farsta eller Liljeholmen) buss 144 (mot Gullmarsplan eller Älvsjö/Fruängen) och buss 134 (mot Liljeholmen och Årstaberg) ligger samtliga på kort promenadavstånd. 

Bor du i något liknande?

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Staffan Stallares väg 24 Staffan Stallares väg 24

Staffan Stallares väg 24

Liseberg - Älvsjö

Radhus

Kvadrat: 102 Kvm

Tomtstorlek: 209 Kvm

Rum: 4 rum och kök

7 000 000 kr / Bud

Visning

18 augusti

Chans till förhandsvisning, gör visningsanmälan via vår hemsida för tid!