Vidargatan 1, 3 tr Vidargatan 1, 3 tr
Snart till salu

Vidargatan 1, 3 tr

Odenplan

Bostadsrätt

Boarea: 92 Kvm

Rum: 3 rum och kök

Avgift: 3 145 kr/mån

Kontakta mäklaren för mer information om visning.

Vidargatan 1, 3 tr

Går du i säljtankar?

Sälj med oss

Går du i säljtankar?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Läs mer

Interiör

Välkommen in till denna härliga lägenhet med en riktig ”hemmakänsla”

Här finns verkligen mycket fina tidstypiska detaljer bevarade såsom 3 kakelugnar, höga golvsocklar, takrosetter, vackra fönster och originalgolv.  Under 2017 slipades och vaxbehandlades alla golv. Målning av såväl väggar, tak och snickerier har gjorts i närtid.

Vardagsrum
Stort och luftigt vardagsrum som flödar av ljus ifrån de vackra höga fönstren med breda fönsternischer. Lättmöblerat med god plats för sällskapsmöbler. Den vackra kakelugnen är väl fungerande och en riktig stämningshöjare. Fint originalgolv samt målade väggar i en modern grå nyans.

Kök
Härligt kök med bevarat kallskafferi och platsbyggd köksinredning från Kvänum. Den snygga stenskivan är i Bohusgranit och ovan arbetsytor sitter ett ljust kakel. I utrustningen ingår: spishäll, ugn, integrerad diskmaskin, kyl/frys (AEG) samt fläkt. Den maskinella utrustningen är i huvudsak från Miele. En mycket trevlig detalj är det vackra spröjsade fönstret ovan köksdörren. 

Sovrum 1
Mycket rymligt sovrum med en vacker såväl som fungerande kakelugn. Gott om plats för både dubbelsäng, sängbord som övrig möblering. Här finns bra med förvaringsmöjligheter i form av flertalet garderober. Fint brädgolv och målade ljust gråa väggar. För extra komfort är fönsterglasen i sovrummet bytta till bullerdämpade glas.

Sovrum 2
Även i detta rum finns en kakelugn, den är dock ej fungerande men väl vacker att titta på. På golvet ligger samma vackra originalgolv som i övriga lägenheten och väggarna är målade i en modern grå nyans. Även här finns fina detaljer såsom takrosett och spröjsat fönster över dörren. Vackra dubbeldörrar i glas leder ut till balkongen i bästa söderläge.

Duschrum
Helkaklat duschrum med vitt kakel och på golvet ligger ett vitt/blått klinker med golvvärme samt spotlights i taket. I badrumsinredningen ingår: dusch, badrumsskåp med belysning, handfat med kommod samt handduksvärmare.

Wc
I anslutning till entrén finns en wc. På golvet ligger ett ljust klinker och väggarna är målade i vitt och ovan handfatet sitter ett mosaikkakel i vitt. I badrumsinredningen ingår: badrumsskåp, spegel, wc samt handfat med kommod. 

Hall
I den ljusa och välkomnande hallen finns gott om utrymme för såväl avhängning vid entrén som i form av garderober för avhängning av ytterkläder. I den inre hallen finns ett linneskåp i anslutning till köket där det går att installera en tvättmaskin för den som önskar. I den inre hallen finns även det vackra serveringsskåpet bevarat.

Balkong

Mysig balkong i söderläge med utsikt över innergården. Här finns god plats för dina utemöbler och på balkonggolvet ligger en trätrall.

Säljaren berättar
Grattis till er som flyttar in, ni får en fantastisk lägenhet där vi har trivts otroligt bra! Läget är perfekt, med nära till utsökta restauranger för alla smaker (såsom Tranan och Lilla Ego) och med ett bra utbud av trevliga butiker (ex Kajsa Varg och Chokladfabriken). Kommunikationsläget är svårslaget, med pendeltåg, tunnelbana och bussar. Hagaparken är väldigt vacker året om, perfekt för promenad och picknick. Vi har även haft vår båt i Brunnsviken, med närhet ut till underbara platser i Skärgården. Observatorielunden, Vasaparken och Vanadislunden erbjuder också fina vyer, sommar som vinter.

Vidargatan är en väldigt lugn gata med lite trafik och vi sover ofta med fönstret öppet. Vi äter gärna frukost ute på balkongen och njuter av mysiga brasor vid någon av våra kakelugnar. Föreningen är välskött och har bra inkomster i form av uthyrning av lokaler. Det kommer att bli tråkigt att säga hejdå till våra fina grannar.

Förening

Brf Kejsarkronan 13 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 1994. Föreningen består av 21 lägenheter samt 5 kommersiella lokaler som är fördelade på 3 portar med adresserna Vidargatan 1, Norrtullsgatan 27 A samt Norrtullsgatan 27 B.

TV- och internetanslutning
Bredbands-TV kan anslutas via Sappa eller Viasat som har ett stort antal abonnemang och kanalpaket att välja bland. För dem som önskar finns bredbandstelefoni från Stockholms Stadsnät, som tillval. Det går även att ansluta sig via Com Hem. Fastigheten är ansluten till fiber via Stockholms Stadsnät med en uppkoppling av 1000/1000 Mbit. Ett obligatoriskt tillägg om 230 kr/mån tillkommer för bredband.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Gemensamhetsutrymmen
Trevlig innergård med flertalet sittgrupper för de boende att nyttja. Tvättstugan som nås via innergården är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. I anslutning finns ett barnvagnsrum.

Renoveringar
2021 Målning trapphus
2018 Undertak, nytt portkod-system, nya hissdörrar 
2015 Fasad, ytterfönster 
2014 Värmesystem, OVK, ombyggnad av gården
2013 Gårdsbjälklag
2012 Bygge av vindslägenheter
2005 Tak, fasad
2004 Trapphus, tvättstuga
1985 Stambyte

Kommande renoveringar
Inga stora renoveringar är inplanerade de närmaste 10 åren.

Ekonomi
Föreningen har en god och stabil ekonomi med intäkter ifrån lokaler i fastigheten. Belåningen är låg och ligger endast på 1603 kr/kvm. Totalt har föreningen lån på 3.622.000:-  samt en kassa på ca 1,3 miljoner.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftsförändringar för närvarade.

Övrigt
Styrelsen undersöker möjligheten att installera bergvärme.

Parkering
Boendeparkering gäller i området. Dessutom finns garaget Riddarsporren med infart via Hagagatan och upp- och nedgång via trappor i ett bostadshus på Norrtullsgatan. De erbjuder dag- och nattparkering, samt efter viss kötid även fasta P-platser till rimlig kostnad. Läs mera på Stockholm parkerings hemsida.

Överlåtelseavgift
1 190 kr.

Pantsättningsavgift
476 kr.

Pantsättningar
Lägenheten är pantsatt, vilket betyder att det finns lån på lägenheten som kommer att lösas på tillträdesdagen.

Områdesbeskrivning

Här bor du med Vasastans mest attraktiva läge med allt runt hörnet!

Lägenheten ligger mitt i charmiga Vasastan med ett stort antal högklassiga restauranger från alla världens hörn, caféer och butiker som trängs längs gatorna. Rörstrandsgatans mysiga gågata med dess gedigna restaurangutbud når ni inom fem minuter. Bio och bistro Capitol är ett populärt inslag.

I närområdet finns flertalet matbutiker såsom Cajsa Warg, ICA, Coop eller Hemköp. Med såväl Systembolaget runt knuten som mångtaliga populära bagerier och lokala butiker så finns det inte mycket man saknar här. Vasastan är en levande stadsdel och det märks på utbudet!

Lägenheten ligger med mycket kort gångavstånd till omåttligt populära Vasaparken, även kort promenad till Vanadislunden, Hagaparken, Observatorielunden och Bellevueparken.

Utmärkta kommunikationer med tunnelbana och buss samt pendeltåget runt hörnet.

Bor du i något liknande?

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Vidargatan 1, 3 tr Vidargatan 1, 3 tr

Vidargatan 1, 3 tr

Odenplan

Bostadsrätt

Kvadrat: 92 Kvm

Rum: 3 rum och kök

Avgift: 3 145 kr/mån