Därför startade vi Brokr

En ny typ av fastighetsbyrå, personligare, med hög kvalitet och bättre service, som var bra både för kunder och medarbetare. Det såg grundarna Tomas Andersson och Sofie Vikström framför sig när de grundade Brokr.

 

Efter några år som aktiva mäklare såg Tomas Andersson och Sofie Vikström en lucka på marknaden. Idén om att starta en fastighetsbyrå, som var bättre både för kunderna och för mäklarna som arbetade där, växte fram.

– På många visningar var det normala att någon stack ett fladdrigt prospekt i handen på dig, där bildmaterialet inte fått särskilt mycket kärlek. Det var inte ok, tyckte vi, säger Sofie Vikström.

De hade sett nya fastighetsbyråer växa fram, främst på Östermalm i Stockholm, med påkostade presentation och hög kvalitetskänsla. Men dessa vände sig nästan uteslutande till säljare av dyra och exklusiva bostäder. Samtidigt fanns de traditionella firmorna kvar, där varken säljarna eller objekten fick den uppmärksamhet de förtjänade, med bostadsprospekt utskrivna på kontorsskrivare och oinspirerade bilder.

– Vi ville skapa en mer demokratisk mäklarfirma där alla kunde få samma chans till hög servicenivå, professionella presentationer och snygg styling av sina bostäder, säger Tomas Andersson.

– Det saknades en fastighetsbyrå som kunde presentera bostäder på ett tilltalande sätt för alla, fyller Sofie Vikström i.

Vi vill att du ska kunna ha ett hållbart liv med familj, aktiv fritid och jämna och bra inkomster. Arbetet ska fungera i livets alla skeenden.

När de väl fattat beslutet att dra igång gick det snabbt. Parallellt med sina dåvarande uppdrag skannade de marknaden efter den perfekta lokalen. I maj 2016 dök den upp. En vacker sekelskifteslokal med renoveringsbehov, precis vid Mariatorget på Södermalm. De slog till och började planera för nästa steg. I september var ombyggnationerna genomförda och de kunde flytta in. De började rekrytera duktiga och erfarna mäklare och redan i december samma år var de tio stycken som arbetade tillsammans i den nyrenoverade lokalen på Swedenborgsgatan.

Målet med Brokr var redan från början att skapa en attraktiv arbetsplats, med större frihet för mäklarna att själva kunna forma sitt arbetsliv. Ett problem i branschen är att många som börjar som mäklare inte blir särskilt långvariga – yrket sliter på privatlivet med ojämna inkomster, sena kvällar och helgjobb.

– Mäklarbranschen kan vara ganska hård och kall. Vi vill mjuka upp det. Vi vill att du ska kunna ha ett hållbart liv med familj, aktiv fritid och jämna och bra inkomster. Arbetet ska fungera i livets alla skeenden, säger Tomas Andersson.

Det har gått ett par år sedan starten och över 1 000 objekt har sålts till ett värde på närmare 3,5 miljarder kronor. Nu blickar Tomas Andersson och Sofie Vikström framåt. Mycket har utvecklats precis som de ville, men nöjda är de inte.

– Visst, det har gått fort och vi har överträffat våra förväntningar, men det är bara början, intygar de två grundarna.

Är du vår nya medarbetare?

Jobba hos oss

Är du vår nya medarbetare?

Är du en driven fastighetsmäklare som vill ta nästa kliv i karriären och förbättra de villkor du har i dag? Vill du ha möjlighet att driva ditt eget bolag och sälja över hela Stockholm utan områdesbegränsningar? Då är Brokr något för dig!