Vill du bli kontaktad?
Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post adress
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Vill du bli uppringd?
Pingstvägen 64

Hägersten - Telefonplan Välplanerad 2,5:a med balkong i söderläge med en av Telefonplans bästa utsikter!

Pingstvägen 64
Välkommen till en ytterst välplanerad 2,5:a med balkong i bästa söderläge och en av Telefonplans bästa utsikter. I lägenheten har varje kvadratmeter tagits tillvara på bästa möjliga sätt. Stort vardagsrum som delats av med en snygg industrivägg där man har skapat en vardagsrumsdel och en kontors/sovrumsdel. I vardagsrumsdelen finns utgången till balkongen med en milsvid utsikt och sol hela dagen. Väldisponerat kök med en serveringsdel som är i original samt en lite modernare del som är i behov av viss renovering. Sovrum med plats för dubbelsäng och ett antal inbyggda garderober. Badrum med sittbadkar.

- Balkong med en av Telefonplans bästa utsikter och sol hela dagen
- Bästa läget i föreningen
- Högst upp i huset i gavelläge
- Trägolv i original
- Yteffektiv där varje kvadratmeter tagits tillvara
- Omgjord till en 2,5:a
- Går att skapa en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök om så önskas
- Mycket gott om förvaring
- Stabil brf
- Ett par minuters promenad till T-bana, matvaruaffär och restauranger
 • Boarea
  44.5 kvm
 • Rum
  2.5 rum och kök
 • Avgift
  3 523 kr/mån
 • Pris
  2 495 000 kr / Bud
Visning
Kontakta mäklaren för mer information
Visningstyp
Pingstvägen 64
 • Fakta & Dokument
 • Interiör
 • Område

Grundfakta

Adress
Pingstvägen 64, 126 36 Hägersten
Område
Hägersten - Telefonplan
Kommun
Stockholm
Objektstyp
Lägenhet
Lägenhetsnummer
Föreningens nr: 60
Våningsplan
3 av 3
Byggår
1940
Antal rum
2.5 rok varav 1 sovrum
Storlek
Boarea: Ca 44.5 kvm
Areauppgifter enligt: Enligt föreningen
Energideklaration
Energiklass: Energideklaration är utförd
Hiss
Nej

Ekonomi

Pris
2 495 000 kr / Bud
Månadsavgift
3 523 kr inkl Värme, Vatten, (utöver tillkommer det en kostnad om 60 kr/mån för balkong samt 100 kr/mån för internet och TV)
Driftkostnader/mån
Elkostnad: 200 kr
Total: 200 kr
Andelstal
Andelstal: 2,54665
Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift: 1691
Betalas av: Köpare
Pantsättning
Pantsättningsavgift: 725
Erbjudande om boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Dokument

Föreningen

Bostadsrättsförening
Brf Stålpennan
Allmän information
Bostadsrättsföreningen Stålpennan består av fem hus som benämns Stålpennan 1-5 och som omfattar adresserna Bäckvägen 69-83 samt Pingstvägen 62-64. Föreningen bildades 1943 och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheterna upplåts med tomträtt av Stockholms stad. Tomträttsavtalet omförhandlades 2019-10-01 och gäller i 10 år. Ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Av föreningens ca 60 lägenheter äger HSB Stockholm ca 3 som upplåts med hyresrätt. Föreningen har ca 13 lokaler.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inte beslutat om någon kommande avgiftsförändring.

Försäkring
Medlemmen måste teckna egen hemförsäkring. Föreningen är försäkrad med ett kollektivt bostadsrättstillägg som omfattar alla bostadsrätter.

Övrigt
- Trappstädningen och städning av gemensamma utrymmen såsom bastu och tvättstuga, utförs av Städhuset.
- Trefas-el finns i husen, men är ej indraget i lägenheterna.
- Fläkt kopplad till ventilation tillämpas i fastigheten.
- Föreningen tar ut ett extra andelstal för dem som har balkong för att täcka underhållskostnader. Balkong: 2,54665 andelstal och fransk balkong: 1,15479 andelstal.
Värme och ventilation
Fjärrvärme
Övriga utrymmen
Till varje lägenhet hör ett matförråd och ett vanligt förråd. Det finns även extra förråd att hyra från föreningen, men i nuläget är alla uthyrda.
Det finns tre cykelrum: På gaveln till Bäckvägen 73, gaveln till Pingstvägen 64 samt på gårdssidan av det mellersta huset längs Bäckvägen. Hobbyrummet finns i f.d. läggrummet i tvättstugekorridoren. Där kan du utföra sådant som annars riskerar att smutsa ner lägenheten, t.ex. slipa och måla om bord och stolar. Hobbyrummet kan normalt bokas en vecka åt gången och det förekommer att man får dela det med någon annan i föreningen.

Den nya tvättstugan invigdes 4 juli 2020. Utrustad med tre nya maskiner med automatisk dosering av tvättmedelsprodukter, torktumlare och torkskåp. Tvättstugan finns i källaren av Stålpennan 1, med ingång både från Bäckvägen 71 och från gårdssidan.

Hushållssoporna slängs i kärlen vid vändplanen (B73-75). Var noggrann med att locket inte glipar när du har slängt påsen, eftersom fåglar annars alltid pickar hål på påsarna och sprider innehållet över gården. Välj alltså det minst fyllda kärlet! Vid vändplan ligger också huset som rymmer källsortering för kartong/well, plast (både mjuk- och hårdplast), tidningar, glas (färgat resp. ofärgat) och metall. På hyllan finns även återvinningskärl för glödlampor, lågenergilampor, småbatterier samt småelektronik.

Gemensam gård / uteplats
På höjden bakom källsorteringshuset ligger grillberget. Uppe på berget bakom källsorteringshuset finns ett antal grillar som medlemmar kan nyttja fritt för vardagsgrill eller fest. Grillberget är även upplyst och försett med uttag för att kunna koppla in grillgaffeln eller ladda telefonen. Föreningen har även en "Piazza" som hittar man på gräsytan bakom parkeringen. Piazzan är utrustad med utemöbler och grill från och med vårens städdag till och med höstens städdag.
Tv/Internet
Ett digitalt basutbud finns via ComHem. Tilläggstjänster kan tecknas med ComHem av varje hushåll separat. Föreningen tar ut 100 kr/mån i informationsöverföringsavgift för att täcka merparten av kostnaderna för bredband och TV. Föreningen har tecknat ett gruppavtal med Ownit AB med hastighet 250/250 Mbit/s. Medlemmen har möjligheten att uppgradera till 1000 Mbit/s mot en avgift hos Ownit. Fiber är draget till husen men ej till lägenheterna.
Utförda renoveringar i föreningen
2021: Byte och flytt av undercentral
2020: Renoveringar av trapphus
2020: Ny tvättstuga
2019: Brandlarm med detektorer i källare, trapphus, tvättstuga och hobbyrum
2019: Nya entréer i trä och glas
2019: Webbaserat bokningssystem för tvättstuga och hobbyrum
2019: Reviderad och uppdaterad underhållsplan
2018: Passersystem med nyckelbrickor
2018: Laddstoplar för elbilar och motorvärmare installerade på parkeringen
2018: Nya skärmtak över entreerna
2017: Yttre källartrappor omgjutna och försedda med automatisk snösmältning
2017: Dränering och isolering av samtliga husgrunder
2017: Parkeringen ombyggd samt utökad med en parkeringsplats
2017: Rivning av entrésoprum
2017: Installation av belysning på parkeringen, i trädgården samt på grillberget
2015-2016: Balkongbygge
2015: Stamspolning
2015: Tilläggsisolering tak
2014: Våtrumsbesiktning
2013: Spolning och filmning av avloppens samlingsledningar
2012: Styr- och reglerutrustning värme och varmvatten
2011: Takrenovering
2011: Radonmätning (resultat långt under gränsvärdet)
2010: Ny tvättmaskin nr 2, ny torktumlare, ny mangel, nytt torkskåp
2009: Ny tvättmaskin nr 1
2009: Rensning av ventilationskanaler. Godkänd OVK
2008: Justering av stamventiler för värmesystemet
2006: Fasadrenovering
2005: Spolning av VA-stammar
2004: Nybyggnad av bastu
2002: Fuktmätning i badrum
2001: Installation av fjärrvärme
1999: Fasadputsning
1985: Stambyte
1985: Byte till treglasfönster
Kommande renoveringar i föreningen
I samband med en avslutad trapphus-renovering så inväntar föreningen en leverans av armaturer till trappgångarna för att installera ledbelysning i trapphusen. Enligt kommande årsredovisning av 2021 är nästa planerade underhåll: 2025: Byte och flytt av undercentral 2030: Stambyte alternativt relining
Föreningens mark
Marken är tomträtt
Parkeringsplatser
Stålpennan har 14 stycken parkeringsplatser varav 10 st är utrustade med 3,7 kW-laddare och 4 st med 22 kW-laddare. Parkeringsplatserna är utrustad med laddstolpar för elbil och motorvärmare. Kostnaden för parkeringsplats är för närvarande 600 kr/mån. För laddning av elbil eller motsvarande tillkommer en kostnad om 50 kr/månad. För närvarande finns det en kö för föreningens medlemmar på fyra personer, samt två utestående, men det finns ingen utsatt väntetid.
Boendeparkering fungerar generellt väl i området, i väntan på ledig plats.

Hall

Välkomnande hall med plats för avhägning av ytterkläder samt förvaring via en inbyggd garderob. På golvet ligger idag ett laminatgolv men det ligger med största sannolikhet originalträgolven kvar under. Vita målade väggar.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum som idag är avdelat med en snygg industrivägg som skapar en vardagsrumsdel och en kontors/sovrumsdel. I vardagsrumsdelen finns plats för soffa och tv-möbel. I kontors/sovrumsdelen finns plats för såväl säng som arbetshörna. Fina plankgolv i original och vita målade väggar. Utgång till den härliga balkongen i bästa söderläge med en av Telefonplans bästa utsikter.

Kök

Väldisponerat kök med gott om förvaringsskåp och arbetsbänkar. Köksskåpen består av en del som är de gamla serveringsskåpen i original och en lite nya del. Den nyare delen är i behov av renovering. På golvet ligger idag ett laminatgolv men det ligger med största sannolikhet originalträgolven kvar under. Vita målade väggar. Matplats för ca 4 personer. I köksutrustningen finns spis med ugn, spisfläkt samt kyl/frys.

Sovrum

Mysigt sovrum med plats för dubbelsäng samt övrigt trivsel möblemang. Bra med platsbyggd förvaring i ett antal garderober. Fina trägolv i original och vita målade väggar. Minimal insyn och sovrummet ligger mot bilfri innegård.

Badrum

Badrum med vita kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Vädringsfönster finns. I badrumsinredningen finns WC, tvättställ samt ett sittbadkar. Det är förberett för tvättmaskin.

Området

Telefonplan är ett populärt område som expanderar och det är av flera anledningar. Med absolut närhet till livsmedelsbutiker, kommunikationer, välrenommerade caféer och restauranger samt grönområden uppfyller området många kriterier som man önskar kring sitt boende. I närområdet Midsommarkransen finns anrika biografen Tellus samt ett vidare stort utbud av restauranger och mysiga caféer i sin härliga småstadskänsla.

Runt hörnet, i Ericssons gamla telefonfabrik, finner ni Konstfack, träningsanläggningen SATS, Klättercentret samt ytterligare närservice.

Området är rikt på lummiga grönområden och parker. Bara kring gamla LM-staden erbjudes ca 26 000 kvm gräsyta. Inom gångavstånd ligger populära Svandammsparken och Julikullen i Midsommarkransen. Utöver dessa finns även Aspuddsparken Vinterviken en längre promenad bort. Vid Vinterviken finns badbryggor, ett trädgårdscafé samt Markus Aujalays ansedda restaurang Winterviken.

Ypperliga kommunikationer med tunnelbanans röda linje som tar dig till Slussen på ca 10 minuter. I anslutning till T-banan avgår även flertalet bussar som trafikerar sträckor till destinationer i söderort.

Intresseanmälan

Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post adress
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Jonas Danielsson
Jonas Danielsson
Fastighetsmäklare

 • Attraktion
 • Företag
 • Medicinsk
 • Park
 • Skola
 • Sport
 • Transporter

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad?