Digitalt prospekt
Förrådsvägen 42

Centrala Huddinge

Optimal tvåa i soligt läge

Förrådsvägen 42

Flexibelt med tillträde, chans till snabbt tillträde om så önskas! Garage finns med lediga platser.

En väldisponerad lägenhet med en mycket bra öppen planlösning som skapar goda förutsättningar för socialt umgänge. Här kan du njuta ev en stor mysig uteplats i söderläge som vetter mot den lummiga innegården. Där har du plats med både loungegrupp samt en matgrupp med fyra stolar. En ljus och fin lägenhet med gott av förvaringsutrymme, där man bland annat ramat in sängen fint i garderober som skapar en mysig känsla.

Populär förening med en stor innegård som passar både barnfamiljen med en lekplats, men även singeln som paret med grill och stora sällskapsytor. Det satsas på mycket grönska och bär som ramar in uteplatsen.

Lägenheten ligger ett stenkast från Huddinge centrum, där du har 54 olika butiker med allt du kan önska från kläder till restauranger, gym och matbutiker. Där har du även pendeltågstationen som tar dig på endast 16 min in till centralen.

Tio minuters promenad bort har du Mariedalsspåret, där du kan ta dig enkelt ut på Sörmalandsleden och till naturreservat. Du har fem minuter bort till sjön Trehörningen, där du kan njuta av en mysig promenad i grönområde.

Välkommen att kontakta mäklare för visning och mer information!
Se alla bilder
  • Boarea

    43 kvm
  • Rum

    2 rum och kök
  • Kommun Huddinge
  • Område Centrala Huddinge

Mer information

Grundfakta

Adress
Förrådsvägen 42, 141 46 Huddinge
Område
Centrala Huddinge
Antal rum
2 rok varav 1 sovrum
Storlek
Boarea: 43 kvm

Information om köparens undersökningsplikt - Bostadsrätt

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris,skick och användning.

Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt

Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt.

Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.

Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd.

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande.

En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick

För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.

Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt.

Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till – eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.

Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet

Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare.

Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan.

Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.