Vill du bli kontaktad?
Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post address
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Vill du bli uppringd?
Förhandsgranskning
Vidargatan 9, 3 tr

Vasastan - Odenplan Magisk sekelskifteslägenhet som har allt och lite till!

Vidargatan 9, 3 tr
Representativ sekelskifteslägenhet vid Odenplan som har allt och lite till! Bostaden har fantastiska sällskapsytor i form av vardagsrum, matsal och ett härligt kök med utgång till den soliga balkongen.

Här möts charmig bevarad stil såsom stuckaturer, takrosetter, höga golvsocklar, vackra fungerande kakelugnar, breda fönsternischer med den moderna funktionen av platsbyggd förvaring. Tack vare de stora spröjsade fönstren i samband med högt i tak ger lägenheten ett fantastiskt ljusflöde.

Här bor du på Vasastans mest attraktiva läge med allt runt hörnet men utan genomfartstrafik. Redan när du kliver in genom dörren slås du av den trevliga hemmakänslan.

Förening med mycket stabil och god ekonomi som äger marken.
 • Boarea
  101 kvm
 • Rum
  3 rum och kök
 • Avgift
  2 758 kr/mån
 • Pris
  10 995 000 kr / Bud
Visning
Kontakta mäklaren för mer information
Visningstyp
Vidargatan 9, 3 tr
 • Fakta & Dokument
 • Interiör

Grundfakta

Adress
Vidargatan 9, 3 tr, 113 27 Stockholm
Område
Vasastan - Odenplan
Kommun
Stockholm
Objektstyp
Lägenhet
Lägenhetsnummer
Föreningens nr: 16
Våningsplan
3
Byggår
1907
Antal rum
3 rok varav 2 sovrum
Storlek
Boarea: 101 kvm
Areauppgifter enligt: Mätning
Energideklaration
Energiklass: Energideklaration är utförd
Utförd: 2018-06-27
Specifik energianvändning: 101 kWh
Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca: 6 kvm (1,66m x 3,51m).
Hiss
Ja

Ekonomi

Pris
10 995 000 kr / Bud
Månadsavgift
2 758 kr inkl Värme, Vatten, Bredband samt Kabel-Tv
Driftkostnader/mån
Försäkring: 180 kr
Elkostnad: 200 kr
Total: 380 kr
Andelstal
Andelstal: 4,02000
Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift: 1190
Betalas av: Köpare
Pantsättning
Pantsättningsavgift: 476
Erbjudande om boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Dokument

Föreningen

Bostadsrättsförening
Kejsarkronan 17
Allmän information
Brf Kejsarkronan 17 förvärvade fastigheten 1982 och består av 22 bostadsrätter på adresserna Vidargatan 9 och Upplandsgatan 56. I fastigheten finns 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken och har en mycket god och stabil ekonomi, inga avgiftshöjningar är planerade.
Värme och ventilation
Fjärrvärme
Övriga utrymmen
Föreningen har en mycket trevlig och lummig innergård med utemöbler och grill för de boende att nyttja.

På gården finns ett cykelställ med tak för de som använder sin cykel kontinuerligt. Det finns även ett återvinningsrum för källsortering samt även för hushållssopor. Cykelrum finns i källaren för förvaring av cyklar som inte används dagligdags.

I gatuplanet finns tvättstugan och i källaren finns ett mindre hobbyrum (ingång från gården).

För dig som kommer med barnvagn är det smidigt att ta ingången via Upplandsgatan 56 där finns även uppställning för barnvagnar.
Tv/Internet
Fastigheten är ansluten till Com hem för tv (basutbudet ingår i avgiften) samt bredband via Banhof (1000 Mbit ingår i avgiften) .
Utförda renoveringar i föreningen
Nedan följer ett urval av renoveringar, för mer information se årsredovisningen.
2020 Ny pump för varmvattencirkulation, avloppsrör
2019 Målning entrédörrar, trapphus, gård
2018 Urkoppling gamla elledningar, målning hiss
2015 Dagvattenledningar
2014 Ventilation i tvättstugan samt balkongrenovering
2013 Gårdsrenovering
2011 Nytt tak
2007 Renovering fönster
2005 Renovering av entréer
2004 Skorstenstätning samt balkonger
2003 Stambyte
1996 Omputsning fasad
1995- 97 Bygge av vindsvåningar
Kommande renoveringar i föreningen
Föreningen planerar ett byte av 3 avloppsstammar samt undercentral under 2021. Detta skall planeras så det möjliggör för de boende att bo kvar under renoveringen.
Föreningens mark
Föreningen äger marken
Parkeringsplatser
I området råder boendeparkering.

VARDAGSRUM

Mycket luftigt vardagsrum som flödar av ljus ifrån de vackra höga fönstren med breda fönsternischer. Lättmöblerat med god plats för sällskapsmöbler. Här finns alla attribut som man kan önska sig i en sekelskifteslägenhet såsom höga golvsocklar, stuckatur, vacker kakelugn, fiskbensparkett och takrosett. Väggarna är målade i en modern grå nyans. Den mycket vackra kakelugnen fungerar utmärkt som stämningshöjare.

KÖK

Härligt kök med bevarat kallskafferi. Mycket gott om förvaring bakom vita skåpsluckor (Poggenpohl) och ovan köksbänken i sitter ett stänkskydd som matchar de rostfria vitvarorna. I utrustningen ingår: spishäll och ugn (Electrolux) fläkt (Gaggenau), extra bred kyl och frys i rostfritt utförande (Siemens- 15), diskmaskin (Miele). Vackert brädgolv i original och på väggarna sitter en snygg grå panel samt en tapet i ett modernt mönster. Här finns utgången till den mysiga balkongen som ligger i högt läge över föreningens lummig gård.

MATSAL / SOVRUM

Detta vackra rum används i dag som matsal. På golvet ligger ett vackert parkettgolv i fiskbensmönster och väggarna är målade i en fin modern blå nyans. Även här slås man av de vackra tidstypiska detaljerna såsom stuckatur och höga golvsocklar i samband med de vackra höga fönstren. Den fina kakelugnen är väl fungerande och en riktigt stämningshöjare. För den som önskar sig en arbetshörna, finns det gott om plats för den här.

SOVRUM

Mycket rymligt sovrum med god plats för den stora dubbelsängen som förvaring i form av platsbyggda garderober. Det stora fönsterpartiet med breda fönsternischer gör rummet mycket ljust och trevligt. Här ligger ett fint brädgolv och på väggarna sitter en ljus snygg tapet. Fina detaljer såsom höga golvsocklar samt stuckatur är trevliga originaldetaljer som bevarats. Sovrummet ligger i lugnt läge mot den lummiga innergården.

BADRUM

Helkaklat badrum i vitt med ett grått klinker med golvvärme under och i taket sitter spotlights. I badrumsinredningen ingår: dusch med vikväggar av glas, handfat med spegel ovanför, badrumsskåp samt wc.

GÄST WC

I anslutning till entrén finns en gäst wc. I dagsläget disponeras den som en tvättstuga med tvättpelare, detta går med enkla medel att återställa för den som önskar.

HALL

I den ljusa och välkomnande hallen finns mycket gott om utrymme för såväl avhängning vid entrén som i form av platsbyggda garderober samt ett städskåp. I den inre hallen finns det vackra serveringsskåpet bevarat.

BALKONG

Rymlig balkong med högt läge över föreningens välskötta innergården. Här lyser solen från morgon till sen eftermiddag.

SÄLJAREN BERÄTTAR

Vasastan och det trevliga området kring Odenplan erbjuder fantastiska möjligheter till nöjen och kultur. Det centrala läget med direkt närhet till alla kommunikationer, i kombination med flera härliga parker och grönområden, är svårslaget.

Restaurangutbudet är väldigt rikt, med klassiker som Tennstopet, Wasahof och inte minst Tranan som ligger i samma kvarter. Dessutom finns de nyare gastrokrogarna Lilla Ego, Främmat och Michelinrestaurangen Sushi sho bara ett stenkast bort. Det är också tätt med fantastiska kaféer som Ritorno, Gast, Pascal och Pom & Flora.

Vasaparken är områdets gröna lunga och erbjuder en mängd olika aktiviteter. I ena delen av parken finns Sven-Harrys konstmuseum och i andra änden av parken invigdes nyss den fina yogapaviljongen. Observatorielunden och Vanadisberget är ytterligare två av de många parker som finns i området. Båda med fin utsikt över stan och den senare även med utegym och utomhusbad.

Hagaparken intill Brunnsviken ligger några minuters promenad bort och erbjuder möjligheter till picknick, bad och härliga promenader. I Hagaparken finns även båtklubb och flera tennisbanor.

Det går snabbt och ta sig till olika delar av Stockholm med tunnelbana och eftersom Odenplan numera även är knutpunkt för pendeltåget går det direkttåg till Arlanda och andra delar av regionen bara några meter bort.

Bostaden ligger i ett perfekt läge på en lugn gata utan genomfartstrafik, med en lummig, tyst innergård som oas, samtidigt som stadslivet kring Odenplan finns precis runt knuten.

Intresseanmälan

Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post address
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Louise Kelly
Louise Kelly
Fastighetsmäklare

 • Attraktion
 • Företag
 • Medicinsk
 • Park
 • Skola
 • Sport
 • Transporter

Teckna förmedlingsuppdrag i oktober och få 3 000 kr att renovera för.