Vill du bli kontaktad?
Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post adress
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Vill du bli uppringd?
Förhandsgranskning
Flintbacken 6, Vån 11

Södermalm - Tanto Etta med underbar utsikt i populär förening på söder.

Flintbacken 6, Vån 11
Välkommen till en lägenhet med enastående utsikt! Här har du omedelbar närhet till vatten och den fantastiska Tantolunden där du bor innanför tullarna men ändå i ett mycket lugnt område. Bostaden har nyligen genomgått stambyte. Föreningen ligger i ett städat område med stora gröna ytor och här finns bland annat plommonträd, äppelträd, grillplats och flera stora lekplatser. Det är nära till vackra Tantolunden och fina promenadstråk längs vattnet invid Årstaviken.

Tantoparken är en populär gång- och cykelpark med olika aktiviteter på somrarna. Här finns också en båtklubb och diverse restauranger, ett sommarcafé, en graffittivägg och omedelbar närhet till Hornstull Handelsplats med buss och tunnelbana.
 • Boarea
  29.5 kvm
 • Rum
  1 rum och kök
 • Avgift
  1 424 kr/mån
 • Pris
  2 595 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för mer information
Budgivning
 • Budgivare 1: 
  2 595 000 kr - 13 April 14:43
Visningstyp
Flintbacken 6, Vån 11
 • Fakta & Dokument
 • Interiör
 • Område

Grundfakta

Adress
Flintbacken 6, Vån 11, 118 42 Stockholm
Område
Södermalm - Tanto
Kommun
Stockholm
Objektstyp
Lägenhet
Lägenhetsnummer
Föreningens nr: 99-2049-1-139-8
Våningsplan
11
Byggår
1962-1965
Antal rum
1 rok
Storlek
Boarea: 29.5 kvm
Areauppgifter enligt: Enligt föreningen
Energideklaration
Energiklass: E, Energideklaration är utförd
Utförd: 2019-12-27
Specifik energianvändning: 141 kWh
Hiss
Ja

Ekonomi

Pris
2 595 000 kr
Månadsavgift
1 424 kr inkl Värme, Vatten, Bredband, Tv
Driftkostnader/mån
Elkostnad: 200 kr
Total: 200 kr
Andelstal
Andelstal: 0,06212 %
Andelstal avgift: 0,06212 %
Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift: 1190 kr
Betalas av: Säljare
Pantsättning
Bostadsrätten är pantsatt
Erbjudande om boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Dokument

Föreningen

Bostadsrättsförening
HSB Brf Tanto i Stockholm
Allmän information
HSB Brf Tanto i Stockholm
Brf Tanto i Stockholm är en stor och populär förening och består av 5 styck 60-tals hus invid Årstaviken. Föreningen omfattar 729 lägenheter, varav 49 upplåtes med hyresrätt, av dessa är 24 styck studentlägenheter, och vidare 40 lokaler. Föreningen förvärvade fastigheten 1980 och äger marken. Föreningen klassas som en äkta förening och är mycket välorganiserad och strukturerad. Föreningen har en egen tidning "Tantonytt" som delas ut till medlemmar, samt två heltidsanställda fastighetsskötare. Juridisk person tillåts inte.

Föreningen ligger i ett lugnt och städat område med stora gröna ytor och här finns bland annat plommonträd, äppelträd, grillplats och flera stora lekplatser. Det är nära till vackra Tantolunden och fina promenadstråk längs vattnet invid Årstaviken.
Värme och ventilation
Uppvärmning sker genom fjärrvärme och ventilationen är mekanisk till- och/eller frånluft.
Övriga utrymmen
Boende i föreningen har tillgång till moderna tvättstugor, grovtvättstuga, grovsoprum, bastu, gym, festlokal, grillplats, samlingslokal, cykelförråd, barnvagnsrum, 3 st gästlägenheter, roddbåt med mera. Vid Tantogatan 67 finns samlingslokalen "Sockertoppen" med pingisrum, gästlägenheter, tvättstuga, grovtvättstuga och gym. Bastun finns i huset ovanför. Sopor slängs i praktiska sopnedkast i trapphusen.
Tv/Internet
Kabel-tv finns i fastigheten via Comhem. Bredband via fiber finns i fastigheten via Comhem (50/10 Mb ingår i avgiften. Önskas högre hastighet får man som boende kontakta Comhem och betala mellanskillnaden.)
Utförda renoveringar i föreningen
2002/2003: Renovering av tvättstuga.
2005/2006: Radonmätning genomförd i samtliga fastigheter utan anmärkning.
2006/2007: Renovering av taket.
2013: Hissmaskiner byttes.
2013/2014: Byte/injustering av radiatorventiler i samtliga lägenheter och lokaler.
2012/2015: Fasadfogarna renoverades.
2015: Fönsterrenovering.
2018/2020: Garagerenovering.
2017-2022: Stambyte pågår där delar är färdiga, mer information finns på föreningens hemsida (www.hsb.se/stockholm/tanto). Ny eldragning från proppskåp till badrum samt utbyte av proppskåp till snabbsäkringar och jordfelsbrytare ingår i stambytet.
Kommande renoveringar i föreningen
2019-2022 Renovering av betongfasader, lutande balkongelement, renovering av yttertak
Föreningens mark
Föreningen äger marken
Parkeringsplatser
Föreningen innehar 349 parkeringsplatser och 111 garageplatser. Till dessa båda alternativ är det separata köer. För aktuella priser och eventuella kötider, kontakta föreningen.
På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad, telefon 08- 508 263 00.

Entré

En välkomnande entré med ett fint rutat golv. Förvaringsmöjligheter i form av avhängning samt en walk in closet i anslutning till entrén.

Kök

Ett ljust kök med bra matlagningsytor, där du ska stå och laga mat med en fin utsikt mot vattnet. Köket är utrustat med spis, fläkt, kyl och frys samt en diskho.

Badrum

Ett nyligen stambytt och renoverat badrum med ljust kakel på väggarna samt ett mörkt klinkergolv. Utrustat med badkar, handfat med kommod, spegelskåp handdukstork, golvvärme samt en upphängd WC.

Rum

I anslutning till köket finner du lägenhetens rum, där du har stora fönster med en fantastisk utsikt över vattnet. Där du har plats för en stor 2-sits soffa, en 140 cm säng, tv-möblemang samt ett mindre köksbord.

Området

Tanto är ett informellt område inom stadsdelen Södermalm i Stockholms innerstad. Det saknar fastställda gränser men brukar omfatta parken Tantolunden och Årstabroarnas norra landfäste fram till Södersjukhuset.

Tantolunden är en av Stockhoms innerstads största parkområden och består även av ett koloniträdgårdsområde. Parken är en av parkerna som skapades under Stockholms första stadsträdgårdsmästare, Alfred Medin, vilket fick sitt områdesnamn efter en stor egendom som fanns här tidigare vid namn Tanto.

Trädgårdsmästarens grundtanke med uppförandet av Tantolunden var att det ska vara ett snirklande system av gång- och promenadvägar som leder till parkens högsta punkt vilket utformades med en rondell med sittbänkar.

Gestaltningen var typiskt för tiden med romantiken som grund där folk skulle lustvandra under grönskande träd.

Intresseanmälan

Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post adress
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Tomas Andersson
Tomas Andersson
Fastighetsmäklare

 • Attraktion
 • Företag
 • Medicinsk
 • Park
 • Skola
 • Sport
 • Transporter

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad?