Digitalt prospekt

Hägerstensåsen

Oslagbar tvåa med balkong i fritt söderläge!

Bäckvägen 65, 2 tr

Välkomna till Bäckvägen 65 och denna utmärkt planerade funkistvåa endast fem minuter med tunnelbanan till Södermalm. Här bor du i en ljus och öppen lägenhet med balkong och fönster i söderläge ut mot grönska. Med högt i tak och ljusa väggar skapas en härlig rymd och harmoni. Du bor här med vackert parkettgolv, helkaklat badrum med tvättmaskin och ett luftigt modernt kök med utrymme för flera gäster. Bostaden är i genomgående gott skick och passar lika bra för singeln som för paret då det finns gott om förvaring och plats för dubbelsäng. Välskött förening med ny grillplats samt odlingslådor och lediga parkeringsplatser.

Bostaden ligger i ett populärt kvarter med gångavstånd till det urbana Telefonplan och kulturhistoriska LM Eriksson fabriken, nu mera Konstfack, såväl som mysiga Midsommarkransen och Aspudden. Ett område som passar dig som gillar närheten till grönområden, men ändå vill ha ett rikt utbud av caféer, kultur och närheten till Södermalm. Kommunikationerna i området är goda och du når Telefonplans tunnelbana inom fem minuter. Buss 147 till Liljeholmen stannar längre ner på gatan.
Se alla bilder
 • Boarea

  46 kvm
 • Rum

  2 rum och kök
 • Avgift

  3 337 kr/mån
 • Pris

  2 595 000 kr / Bud
 • Ägandeform Bostadsrätt
 • Kommun Stockholm
 • Område Hägerstensåsen
 • Lägenhetsnummer 28
 • Våningsplan 2
 • Byggnadsår 1945
 • Internet Leverantör IP-only. Föreningen utreder intresset gällande en gruppanslutning av bredband. Från 1/11 obligatoriskt tillägg om 207 kr för bredband.
 • Värme Fjärrvärme
 • Förening Brf Pennfaten
 • Andelstal 0,02497286 (2,4973%)
 • Förråd Källarförråd
 • Driftkostnader/mån 859 kr

Mer information

Grundfakta

Adress
Bäckvägen 65, 2 tr, 126 47 Hägersten
Område
Hägerstensåsen
Objektstyp
Lägenhet
Lägenhetsnummer
Föreningens nr: 28
Våningsplan
2
Byggår
1945
Antal rum
2 rok
Storlek
Boarea: 46 kvm
Areauppgifter enligt: Enligt föreningen
Energideklaration
Energiklass: G, Energideklaration är utförd
Utförd: 2019-04-23
Specifik energianvändning: 282 kWh
Förråd
Källarförråd
Hiss
Nej
Länkar
Föreningens hemsida
Digitalt prospekt

Ekonomi

Pris
2 595 000 kr / Bud
Månadsavgift
3 337 kr
Driftkostnader/mån
Försäkring: 189 kr
Elkostnad: 414 kr
Övriga kostnader:
Gas 256 kr
Total: 859 kr
Andelstal
Andelstal: 0,02497286 (2,4973%)
Överlåtelseavgift
Betalas av: Köpare
Erbjudande om boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Dokument

Föreningen

Bostadsrättsförening
Brf Pennfaten
Allmän information
BRF Pennfaten är en äkta förening som bildades 1980 och består utav 39 lägenheter, varav 1 av dem är hyresrätt (dold tillgång) och övriga 38 lägenheter är bostadsrätter.

Föreningen har en låg belåning med ca 5 531 kr per kvm. Överlåtelse- samt pantsättningsavgift får tas ut enligt stadgar. Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Din lägenhet måste vara utrustad med fungerande brandvarnare. Bostadsrättsinnehavare måste ha försäkring med bostadsrättstillägg. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt, omförhandlas nästa gång 2023.
Värme och ventilation
Fjärrvärme
Övriga utrymmen
Gemensam tvättstuga i källare i hus 61-63, cykelrum, källarförråd i trä finns till alla lägenheter och gemensam uteplats med två grillar bakom hus 67.
Tv/Internet
Leverantör IP-only. Föreningen utreder intresset gällande en gruppanslutning av bredband. Från 1/11 obligatoriskt tillägg om 207 kr för bredband.
Utförda renoveringar i föreningen
Tak: 1980
Fönster (metallbeklädnad): 1993
Balkonger: 1996
Stambyte: 2005
Elstigar: 2005
Säkerhetsdörrar: 2009
Trapphus och fasader: 2010
Entréportar 2010
Omgjutning av trapport till entrédörrar 2010
Skärmtak över samtliga entréer 2010
Ommålning av trapphus 2012
Radonmätning 2012
OVK med justeringar: 2015
Lösullsisolering på vind: 2015
Skorstenar fogade: 2016
Underhåll av tvättstuga och torkrum: 2016
Nytt grus på parkeringsplatser: 2016
Fiber indraget till varje lägenhet: 2016
Fjärrvärmeinstallation: 2018
Plåtning av skorstenar: 2018/2019
Fönsterrenovering våren: 2020
Renoveringa av portar: 2020
Föreningens mark
Marken är tomträtt

Hall

Öppen och trevlig entré med ljusinsläpp från både kök och vardagsrum. Plats för klädhängare och skoställ. Förvaring i inbyggd garderob.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med vackert parkettgolv och ljusa väggar. Lättmöblerat för soffgrupp, mediemöbel samt läshörna för de som vill. Härlig balkong med chans till sol större delen av dagen. Insynsskyddat och vackra gröna vyer.

Kök

Modernt och hemtrevligt kök. Mycket gott om förvaring i skåp och lådor bakom vita luckor. Överskåpen går hela vägen till taket. Generösa arbetsytor på bänkskiva i trä med överliggande vitt kakel. Här finner ni kyl/frys, gashäll, ugn, fläkt samt diskmaskin. Matplats för 4-6 personer.

Sovrum

Ett ljust rum med plats för dubbelsäng och sängbord samt kontorsplats. Förvaring i inbyggda garderober. Rofyllt sovrum med stort insynsskyddat fönsterparti.

Badrum

Fräscht helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna samt grått klinkers på golvet med underliggande golvvärme. Här finner ni dusch, tvättmaskin, wc, tvättställ och badrumsskåp.

Området

Hägerstensåsen är ett charmigt område med närhet till både grönområden, citys puls och all tänkbar service. I området finns bl.a. bra kommunikationer med tunnelbana och bussar, större livsmedelsbutiker, restauranger, pizzerior.

I närområdet finner man populära Telefonplan med Konstfack, restaurang Landet, SATS gym, apotek, bank, bibliotek, livsmedelsbutiker m.m. Tycker man om att bada finns Hägerstensbadet med utomhuspool samt Västertorps idrotts- och simhall med gym på gångavstånd. En kort promenad bort når ni även Aspudden med dess populära butiker och cafeér. 

Förskolor, skolor samt lekparker finns det gott om i området. Här erbjuds även flera rekreationsmöjligheter och mysiga naturområden vid Mälaren, omtyckta Vinterviken samt Mörtviken där bad, båtliv, fiske, skridsko- och skidåkning är möjliga aktiviteter. På sommaren kan du även njuta av utomhusteater i området.

In till City tar det ca 15 min med T-bana. Vill du cykla in till Södermalm tar det ca 10 min. Vid Telefonplan finns flertalet busslinjer.

Information om köparens undersökningsplikt - Bostadsrätt

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris,skick och användning.

Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt

Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt.

Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.

Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd.

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande.

En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick

För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.

Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt.

Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till – eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.

Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet

Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare.

Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan.

Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.