Terrängvägen 39, 2 tr. – Brokr Fastighetsmäklare
Vill du bli kontaktad?
Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post address
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Vill du bli uppringd?
Terrängvägen 39, 2 tr.

Hägersten - Västertorp Modern 50-tals pärla ett stenkast från Hägerstensåsens T-bana

Terrängvägen 39, 2 tr.
På andra våningen i Stockholm Slalomåkaren 1 hittar du denna trevliga tvåa på 55 kvm.
Husen på Terrängvägen uppfördes mellan 1949-1952 och ritades av arkitekterna Martta Ypyä och Nils Lindberg för HSB:s Riksförbunds arkitektkontor.
Bostaden har en optimal planlösning, goda förvaringsytor med indelat modernt kök och vardagsrum. Bostaden är i toppskick och har nyligen genomgått en renovering i samtliga rum, där man lagt om golv och renoverat kök. Vid renoveringen har man låtit bevara detaljer och på så sätt bibehållit bostadens 50-tals charm. Här hittar du originaldetaljer i form av marmorbräden, gamla element, dörrar och handtag. Vardagsrummet nås genom två vackra glasdörrar från byggåret som gör det möjligt att stänga för. Från vardagsrummet når du bostadens trevliga balkong med utsikt över den grönskande innergården som blir som ett extra rum under sommarhalvåret.

Här bor du i ett lugnt och trevligt kvarter nära naturen, ett stenkast från Hägerstensåsens tunnelbana. Här får du det bästa av två världar, närheten till natur, bra utbud av restauranger och caféer, promenader i Vinterviken såväl som närheten till tunnelbanan som tar dig till Södermalm på 10 minuter.

Välkommen till en bostad som har allt och lite till!
 • Boarea
  55 kvm
 • Rum
  2 rum och kök
 • Avgift
  2 986 kr/mån
 • Pris
  2 795 000 kr / Bud
Visning
Kontakta mäklaren för mer information
Visningstyp
Terrängvägen 39, 2 tr.
 • Fakta & Dokument
 • Interiör
 • Område

Grundfakta

Adress
Terrängvägen 39, 2 tr., 129 48 Hägersten
Område
Hägersten - Västertorp
Kommun
Stockholm
Objektstyp
Lägenhet
Lägenhetsnummer
Föreningens nr: 24
Våningsplan
2 av 3
Byggår
1950
Antal rum
2 rok varav 1 sovrum
Storlek
Boarea: 55 kvm
Areauppgifter enligt: Bostadsrättsföreningen
Energideklaration
Energiklass: F, Energideklaration är utförd
Utförd: 2018-06-15
Specifik energianvändning: 80 kWh
Energiprestanda, primärenergital: 151 kWh
Förråd
Förråd i markplan om cirka 3,5 kvm.
Hiss
Nej

Ekonomi

Pris
2 795 000 kr / Bud
Månadsavgift
2 986 kr inkl Värme och vatten ingår i avgiften.
Driftkostnader/mån
Kommentar: Uppskattad elkostnad 120 kr fast + rörlig.
Andelstal
Andelstal: 3,0282 %
Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift: 1190
Betalas av: Köpare
Pantsättning
Pantsättningsavgift: 476
Erbjudande om boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Föreningen

Bostadsrättsförening
Brf Slalomåkaren 1
Allmän information
BRF Slalomåkaren 1 bildades år 2014 och består av 47 bostadsrätter som uppfördes mellan 1949-1952 och ritades av arkitekterna Martta Ypyä och Nils Lindberg för HSB:s Riksförbunds arkitektkontor. Föreningen utgörs av Tomträtten till fastigheten Stockholm Slalomåkaren 1, Terrängvägen 31-45 om 4032 kvm. Föreningen köpte ovannämnda tomträtt av AB Familjebostäder med tillträde första halvåret 2021. Föreningen har lokaler om 83 kvm och förråd om 11 kvm. Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel 10 %.
Byggår
1950
Värme och ventilation
Fjärrvärme och Självdragsfrånluft.
Övriga utrymmen
Tvättstuga, förråd i markplan och cykelrum. Föreningen har också en gemensam grillplats med sittplatser och bord.
Tv/Internet
Tecknas separat. Fiberanslutning finns samt tillgång till det analoga tv-utbudet.
Utförda renoveringar i föreningen
2001: Stambyten och badrumsrenoveringar, fasader, balkonger och yttertaken renoverats.
Utrustningen i värmeundercentralen har bytts ut.
Förråden har renoverats och säkerhetsuppgraderats.
Vissa utvändiga dörrar har bytts.
2010- Byte av isolerglas
2011- Ombyggnad av förråd i suterrängplanen.
2014- Utrustning i värmecentralen byttes ut
2018- OVK besiktning
Kommande renoveringar i föreningen
Byte av maskiner i tvättstugan.
Föreningens mark
Marken är tomträtt
Parkeringsplatser
Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad.

Hall

I entrén välkomnas du av ett generöst ljusinsläpp. Här möts du av ett nyrenoverat ljust stengolv och nymålade väggar i ljusgul kulör och förvaringsskåp i original. I den inre hallen hänger hatthylla och klädhängare i kromat silver, från byggåret. Genom den inre hallen når du toalett och du har även plats för skor och ytterkläder.

Kök

Nyrenoverat kök från 2021. Här finns allt du kan tänkas behövas, så som moderna vitvaror och bra arbetsytor att laga mat på. Köksluckorna går i grå kulör och har luxuösa marmorplattor längst väggarna, där stänk lätt går att torka av. Stengolvet är nylagt och går i ljusgrå ton. Trevligt ljusinsläpp från fönstret där ett matbord med utsikt över grönskan får plats.

Vardagsrum

Vardagsrummet når du genom två vackra dubbeldörrar från byggnadsåret. Stort vardagsrum med generöst ljusinsläpp från fönsterna och balkongdörren. Här finns marmorbräde i original, och 50-tals charmen finns kvar men i en modern touch med härlig pastellgrön väggkulör. Här finns plats för en stor soffa och sällskapsmöbler såväl som tv, hörna och matsalsbord.

Balkong

Från vardagsrummet når du denna trevliga balkong om ca 4 kvm. Här finns plats för ett litet bord och stolar för det ultimata myset under sommarhalvåret, såväl som plats för blommor och odling för den med gröna fingrar. Fin utsikt mot den lummiga innergården.

Sovrum

Sovrummet rymmer både stor säng och nattduksbord på vardera sidor. Här finns generösa fönsterpartier med marmorbräden och en trevlig utsikt mot det lilla skogspartiet utanför fönstret, där du kan skymta Hägerstensåsens tunnelbanestation. Sovrummet har en fin lila kulör, nylagt parkettgolv, och en stor klädkammare till vänster om dörren, perfekt för drömmen om en walk in closet.

WC

Stambytt badrum från 2001, i fint skick. Väggarna är i vitt kakel med blå dekorationsboard, och golvet är i ljusgrått kakel. Här finns duschkabin och handukshängare.

Området

Hägerstensåsen är ett charmigt område med närhet till både grönområden, citys puls och all tänkbar service. I området finns bl.a. bra kommunikationer med tunnelbana och bussar, större livsmedelsbutiker, restauranger, pizzerior. I närområdet finner man populära Telefonplan med Konstfack, restaurang Landet, SATS gym, apotek, bank, bibliotek, livsmedelsbutiker m.m. Tycker man om att bada finns Hägerstensbadet med utomhuspool samt Västertorps idrotts- och simhall med gym på gångavstånd. Det är även nära till badplats vid Vinterviken samt Örnsbergs klippbad. En kort promenad bort når ni även Aspudden med dess populära butiker och cafeér. 

Förskolor, skolor samt lekparker finns det gott om i området. Här erbjuds även flera rekreationsmöjligheter och mysiga naturområden vid Mälaren, omtyckta Vinterviken samt Mörtviken där bad, båtliv, fiske, skridsko- och skidåkning är möjliga aktiviteter. På sommaren kan du även njuta av utomhusteater i området.

In till City tar det ca 15 min med T-bana. Vill du cykla in till Södermalm tar det ca 10 min. Vid Telefonplan finns flertalet busslinjer.

Intresseanmälan

Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post address
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Josephine Lantz
Josephine Lantz
Fastighetsmäklare

 • Attraktion
 • Företag
 • Medicinsk
 • Park
 • Skola
 • Sport
 • Transporter

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad?