Digitalt prospekt

Årstaberg - Liljeholmskajen

Ljus och luftig bostad med stor balkong i lugnt läge!

Hildebergsvägen 8, vån 2

Tvåa med balkong i omtyckt område! Välkommen till en välplanerad lägenhet med sociala och öppna ytor med plats för umgänge. Ljus och luftig bostad med stor balkong i lugnt läge och vacker utsikt mot Södermalm. Genomgående fräscha ytskikt och smakfulla färg- och materialval. Direkt närhet till vackra promenadstråk längs med Årstaviken.

- Hörnläge med många fönster i två väderstreck
- Övernattningslägenhet i föreningen
- Hiss i huset
- 5 minuter till pendeltåg & tvärbana
- Gångavstånd till Liljeholmens centrum

Varmt välkommen på visning!
Se alla bilder
 • Boarea

  58 kvm
 • Rum

  2 rum och kök
 • Avgift

  3 949 kr/mån
 • Pris

  3 450 000 kr /Bud
 • Ingår i avgiften Värme, Vatten, Bredband.
 • Ägandeform Bostadsrätt
 • Kommun Stockholm
 • Område Årstaberg - Liljeholmskajen
 • Lägenhetsnummer 01135
 • Våningsplan 2
 • Byggnadsår 2006
 • Internet Sedan hösten 2020 har föreningen avtal med Stockholm Stadsnät om att leverera bredband via fiber till w-lan uttag till varje lägenhet. Tjänsten ger 1 GB nedladdning och 1 GB uppladdning. Denna tjänst ingår i månadsavgiften. Alla lägenhetsinnehavare har fått en tjänstedelare (med inbyggd router). Ytterligare tjänster som tv och telefon kan köpas direkt av Stockholm Stadsnät.
 • Värme Fjärrvärme
 • Förening Brf Sjöviksparken
 • Andelstal 0,91800%
 • Förråd Källarförråd
 • Driftkostnader/mån 459 kr

Mer information

Grundfakta

Adress
Hildebergsvägen 8, vån 2, 117 62 Stockholm
Område
Årstaberg - Liljeholmskajen
Objektstyp
Lägenhet
Lägenhetsnummer
Föreningens nr: 01135
Våningsplan
2
Byggår
2006
Antal rum
2 rok
Storlek
Boarea: 58 kvm
Areauppgifter enligt: Bostadsrättsföreningen
Energideklaration
Energiklass: E, Energideklaration är utförd
Utförd: 2018-10-02
Förråd
Källarförråd
Hiss
Ja
Länkar
Digitalt prospekt

Ekonomi

Pris
3 450 000 kr /Bud
Månadsavgift
3 949 kr inkl Värme, Vatten, Bredband.
Driftkostnader/mån
Försäkring: 209 kr
Elkostnad: 250 kr
Övriga kostnader:
0 kr
Total: 459 kr
Andelstal
Andelstal: 0,91800%
Erbjudande om boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Dokument

Föreningen

Bostadsrättsförening
Brf Sjöviksparken
Allmän information
Föreningen äger fastigheten Årstaberg 3 i Stockholms kommun, som består av tre flerbostadshus på Hildebergsvägen 8, 10 och 12. Föreningen är delaktig i Årstabergs samfällighetsförening som tillsammans med tre st omkringliggande föreningar gemensamt sköter garage, gård, vattenledningar samt miljöstuga.

Totalt inryms 84 lägenheter med storlekarna 1-4 rum. Husen är uppförda av JM och stod färdiga under 2006.

Ekonomi
Avgifterna sänkes med 4 % den 1 april 2018. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Gällande inglasning av balkong krävs bygglov samt föreningens godkännande.

Övrigt
Överlåtelse- samt pantsättningsavgift får tas ut enligt stadgar. Kontakta ansvarig mäklare om du är intresserad av en boendekostnadskalkyl. Juridsk person godkänns ej.
Byggår
2006
Värme och ventilation
Fjärrvärme
Övriga utrymmen
Tvättstuga i port 12.
Källarförråd.
Cykel och barnvagnsrum i källaren.
På källarplanet på Hildebergsvägen 10 finns en gemensamhetslokal med kök, övernattningsrum för fyra vuxna, dusch och toalett.
Källsortering och grovsoprum finns i friliggande byggnad på gården.
Tv/Internet
Sedan hösten 2020 har föreningen avtal med Stockholm Stadsnät om att leverera bredband via fiber till w-lan uttag till varje lägenhet. Tjänsten ger 1 GB nedladdning och 1 GB uppladdning. Denna tjänst ingår i månadsavgiften. Alla lägenhetsinnehavare har fått en tjänstedelare (med inbyggd router). Ytterligare tjänster som tv och telefon kan köpas direkt av Stockholm Stadsnät.
Kommande renoveringar i föreningen
Fasadrenovering under 2022.
Föreningens mark
Föreningen äger marken
Parkeringsplatser
Det finns parkeringsplatser för 600 kr/månad samt garage för 1 000 kr/mån, separat kö. Det finns även platser att hyra för elbil.

Hall

Via säkerhetsdörr når ni den inbjudande hallen med plats för avhängning samt skoställ. Det finns även en rymlig inbyggd garderob.

Kök

Stilrent kök i ljusa färger. Gott om förvaring i skåp och lådor bakom vita luckor. Generösa arbetsytor på bänkskiva i trä med överliggande vitt kakel. Köket är fullt utrustat med ugn och häll, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Gott om plats för stort matbord invid fönster.

Vardagsrum

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar stora ytor och en social sällskapsdel. Här ryms soffgrupp, tv-möbel, och läshörna om så önskas. Flera fönster i två väderstreck gör rummet mycket ljust. Från vardagsrummet når ni bostadens rymliga balkong. Här kan ni avnjuta sol från morgon till efter lunch.

Sovrum

Väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i garderober bakom skjutdörrar samt plats för ytterligare förvaringsmöjligheter. Ostört läge med fönster mot lugn gård.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel och ljust klinkers på golv. Utrustat med tvättmaskin, dusch med glasdörrar, tvättställ samt badrumsskåp.

Området

Området Sjövikshöjden
Ovanför Liljeholmskajen och Årstaviken ligger området Sjövikshöjden. Direkt närhet till pendeltåg (Årstaberg), bussar, tvärbana och tunnelbana. Inom kort promenadavstånd finner ni Årstaviken med grönområden, promenadstråk och motionsspår. Ni kan även spatsera till Gröndal och den vackra sjön Trekanten. Cykeln över till Södermalm och Hornstull tar inte många minuter ifall ni söker efter innerstadspuls. 

Service och utbud 
Alldeles I närheten ligger Liljeholmskajen med all service man kan tänka sig såsom välsorterade matbutiker, mysiga caféer, restauranger, gym, kemtvätt, skrädderi och frisörer. Liljeholmsgallerian på Liljeholmstorget ligger på kort promenadavstånd och är ett stort shoppingcenter med ca 90 butiker, systembolag, apotek, affärer och restauranger.

Träningsmöjligheter
Vill man träna inomhus så finns GYMMET, SATS och Puls & Träning representerade i närområdet.

Kommunikationer
Pendeltåg mot Kungsängen, Bålsta, Västerhaninge, Märsta och Södertälje avgår från Årstaberg som ligger ca 5 minuters promenad ifrån bostaden. Med pendeltåget tar ni er in till T-centralen på 7 minuter. Tvärbanans linje trafikerar Sickla udde - Alvik.

Buss 143 och 160 tar dig till bl.a. Liljeholmen, Årstaberg, Gullmarsplan, Älvsjö och Högdalen. Närmaste T-bana finns i Liljeholmen.  Med bil tar man sig snabbt in till Stockholms city och ut på E4/E20.

Information om köparens undersökningsplikt - Bostadsrätt

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris,skick och användning.

Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt

Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt.

Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.

Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd.

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande.

En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick

För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.

Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt.

Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till – eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.

Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet

Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare.

Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan.

Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.