Vill du bli kontaktad?
Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post adress
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Vill du bli uppringd?
Önologgatan 1, Vån 5

Liljeholmskajen Svanenmärkt ägarlägenhet i K7.

Önologgatan 1, Vån 5
Välkomna till K7 och Önologgatan 1 där denna ägarlägenhet om välplanerade 35 kvm är belägen. Intill Årstaviken i expansiva Liljeholmskajen har en toppmodern byggnad uppförts av JM. Närheten till vattnet, det myllrande folklivet längs kajpromenaden och Årstaskogen lummiga natur gör detta till en plats och ett hem att verkligen trivas i.
De goda kommunikationerna med buss, tunnelbana, tvärbana och pendeltåg gör att det alltid är lätt att ta sig hem. Genomgående stilfulla färg- och materialval med modernt kök och badrum samt parkettgolv med vitmålade väggar. Lägenheten står klar i juni 2022 och du kommer att bli den första att flytta in.

- Juridisk person godkänns
- Samfällighetsavgift om låga 826 kr/mån
- Stor frihet gällande tex renoveringar samt uthyrning
- Gemensam takterrass
 • Boarea
  35 kvm
 • Rum
  2 rum och kök
 • Pris
  3 995 000 kr / Bud
Visning
Kontakta mäklaren för mer information
Visningstyp
Önologgatan 1, Vån 5
 • Fakta & Dokument
 • Interiör
 • Område

Grundfakta

Adress
Önologgatan 1, Vån 5, Stockholm
Fastighetsbeteckning
STOCKHOLM LAGRINGEN 29
Område
Liljeholmskajen
Kommun
Stockholm
Objektstyp
Lägenhet
Byggår
2021/2022
Antal rum
2 rok varav 1 sovrum
Storlek
Boarea 35 kvm
Areauppgift enligt Ritning(ar)
Areauppgift enligt Lantmäteriet
Byggnadssätt
Uppvärmning: Fjärrvärme och värmepump-frånluft
Grund: Bottenplatta av platsgjuten betong på packad sprängbotten och pålar.
Tak: Yttertak: Betongbjälklag med kilformad isolering i kuvertfall och tätskikt. Invändig avvattning.
Fasad: Corténplåt och tegel.
Stomme: Betongbjälklag på bärande betongväggar och stålpelare i fasad.
Fönster: Aluminiumklädda träfönster med 2+1 glas.
Bjälklag: Betong med ingjutna installationer.
El: , ,
Ventilation: FTX-system, ett ventilationssystem med både frånlufts- och tilluftsfläktar
TV/Internet
Telia öppen fiber med kapacitet att leverera bredband, IP-telefoni och digital-TV kommer att dras fram, anslutningsavgift bekostas av JM. Köpare tecknar och bekostar abonnemang.
Energideklaration
Energiklass: B, Energideklaration är utförd
Utförd: 2021-10-20
Specifik energianvändning: 54 kWh
Energiprestanda, primärenergital: 55 kWh
Rättigheter och belastningar
Gemensamhetsanläggning (Stockholm Lagringen Ga:2)
Gemensamhetsanläggning (Stockholm Lagringen Ga:3)
Gemensamhetsanläggning (Stockholm Lagringen Ga:4)
Planer och bestämmelser (Sjövik 5, Del 2 (Kajen), Detaljplan (Beslutsdatum: 20140127, Registreringsdatum: 20110629))
Rättigheter förmån (Officialservitut: Rätt att nyttja förråd märkt 11503 i aktbilaga ri1. invändiga ytskikt (golv, väggar, tak), inredning och förrådsdörr hör till och underhålls av förmånsfastigheten. - Förråd)
Samfällighet (STOCKHOLM LAGRINGEN S:1)
Övrigt
K7 innefattar 184 ägarlägenheter och består av en kvartersdel om sex våningar och ett höghus om 24 våningar.

K7 Liljeholmskajen samfällighetsförening har bildats och sköter förvaltningen av gemensamhetsanläggningarna. Den gemensamma kostnaden du betalar är en månadsvis avgift (1 048 kr) till samfälligheten som sköter underhåll samt drift av byggnadens tak, fasad, trapphus och hissar. I avgiften ingår även värme samt del av hemförsäkring. Avsättning görs med 59kr/kvm och år för framtida underhåll. Du som ägare står för kostnad för kall- och varmvatten (debiteras efter förbrukning), el, försäkring för lösöre samt bredband (Telia öppet fiber) och tv. Ingen fastighetsavgift utgår under de första 15 åren.

Som köpare av en ägarlägenhet blir du lagfaren ägare av fastigheten till 100 %. Du söker lagfart precis som vid ett vanligt fastighetsköp. Man brukar kalla det för ''radhus på höjden'' vilket betyder att du inte bara köper dig en rätt att nyttja bostaden utan att du faktiskt äger den. Du är därmed fri till att renovera enligt egna önskemål, sälja, pantsätta och hyra ut samt överlåta utan en bostadsrättsförenings godkännande. Dessutom är det möjligt att för dig som juridisk person att köpa en ägarlägenhet.

Kostnad för lagfart samt eventuella pantbrev tillkommer vid köp av ägarlägenhet. Bostaden är ej pantsatt idag. Då ingen ännu bor i lägenheten är kostnaden för el, försäkring samt vatten uppskattade.

Lagfartskostnaden för fysisk person är 1,5 procent av det belopp köpebrevet utfärdas på. Motsvarande lagfartskostnad för juridisk person är 4,25 procent. Pantbrev krävs av finansierande bank som säkerhet för de lån som köparen behöver. Pantbrev tas ut hos inskrivningsmyndigheten och kostnaden är 2 procent av det belopp pantbrevet lyder på.

Du kan läsa mer projektet på JMs hemsida: https://www.jm.se/stockholm-lan/stockholm-kommun/liljeholmskajen/k7/
Typkod
520

Ekonomi

Pris
3 995 000 kr / Bud
Taxering
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärde fastighet: 113 000 kr
Taxeringsvärde tomt: 448 000 kr
Taxeringsvärde totalt: 561 000 kr
Driftkostnader/år
Försäkring: 2 400 kr
Elkostnad: 4 800 kr
Samfällighetsavgift: 9 912 kr
Vattenförbrukning: 1 800 kr
Total: 18 912 kr

Dokument

Allmänt

Vitmålade väggar samt vitlaserad mattlackad 3-stavig askparkett. Släta massiva vita innerdörrar.

Entré

Från bostadens säkerhetsdörr möts ni av en välkomnande och ljus hall. Plats för avhängning finns i både hatthylla samt inbyggda garderober. Från hall nås kök/vardagsrum och badrum.

Kök/ vardagsrum

I den centrala delen av bostaden finner vi ett modernt och stilrent kök från Vedum med genomgående tidlösa färgval. Bakom vita köksluckor finns gott om förvaring samt bra arbetsyta på den gråa bänkskivan i laminat. Stänkskydd med vitt kakel i stående läggning.
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar gott om utrymme för trevliga middagsbjudningar och umgänge.
Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, helintergrerad kyl/frys samt diskmaskin.
I vardagsrumsdelen finns det gott om plats för soffmöbel och tv-möbel för mysiga filmkvällar. Från vardagsrummet når ni bostadens sovrum.

Sovrum

Väldisponerat sovrum med plats för säng och nattduksbord. Förvaring i rymlig garderob.

Badrum

Liggande sättning av kakel i badrum i vitt och grått klinkers. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, wc, kombimaskin, kommod samt handdukstork.

Området

Vid Liljeholmskajen har en ny stadsdel med riktig innerstadskänsla växt fram. Med närhet till grönområden, Mälaren och innerstaden finns det något för alla. I området finns matbutik, flera populära restauranger så som Indian Garden och Primo Ciao Ciao samt det mysiga stenugnsbageriet Brot. Kommunikationerna är utmärkta, oavsett om du vill ta dig fram till fots, på cykel, i bil eller med kollektivtrafik. Kommunikationsmässigt är området mycket välförsörjt. Här finns tillgång till Tvärbanan som går genom området med stationerna Årstaberg/Årstadal. Liljeholmen är en av Stockholms största knutpunkter för kollektivtrafik, med tunnelbana, pendel, tvärbana, och bussar. Här har ni närhet till allt som önskas av kommunikationer, city samt grönområden och vackra Årstaviken. Vid Liljeholmskajen skapas en levande stadsdel med vackra och moderna bostadshus i kombination med utmärkt service. I området finns trevliga rekreationsmöjligheter med promenadstråk runt t.ex. Årstaviken, sjön Trekanten samt närhet till mysiga Vinterviken med caféer och möjligheter till bad. I kvarteret finns den populära parkleken Blomsterdalen, ett välbesökt utflyktsmål med gott om roliga och annorlunda lekredskap, som klätterdrake, lekhus, hundskulpturer, stilfulla stenarbeten och trevliga sittplatser. Det som gjort Liljeholmen så populärt är troligen kombinationen av innerstad och sjöläge samt närheten till restauranger, kafeér, Liljeholmstorget samt Södermalm.

Intresseanmälan

Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post adress
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Tomas Andersson
Tomas Andersson
Fastighetsmäklare & Partner

 • Attraktion
 • Företag
 • Medicinsk
 • Park
 • Skola
 • Sport
 • Transporter

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad?