Vill du bli kontaktad?
Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post adress
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Vill du bli uppringd?
Karlbergsvägen 72B

Birkastan/Vasastan På solsidan av Karlbergsvägen

Karlbergsvägen 72B
Accepterat pris - Ring för visning
I ett av de vackraste husen på Karlbergsvägens solsida finns denna rymliga 4:a med öppen spis och fina tidstypiska detaljer såsom höga spröjsade fönster med spanjoletter, fiskbensparkett och högt i tak. I anslutning till ytterdörren ligger en balkong som kan nyttjas av de boende.
 • Boarea
  105 kvm
 • Rum
  4 rum och kök
 • Avgift
  4 090 kr/mån
 • Pris
  12 200 000 kr Accepterat pris
Visning
Kontakta mäklaren för mer information
Visningstyp
Karlbergsvägen 72B
 • Fakta & Dokument
 • Interiör
 • Område

Grundfakta

Adress
Karlbergsvägen 72B, 113 35 Stockholm
Område
Birkastan/Vasastan
Kommun
Stockholm
Objektstyp
Lägenhet
Lägenhetsnummer
Föreningens nr: 21
Våningsplan
2
Byggår
1918
Antal rum
4 rok varav 3 sovrum
Storlek
Boarea: 105 kvm
Areauppgifter enligt: Bostadsrättsföreningen
Energideklaration
Energiklass: E, Energideklaration är utförd
Utförd: 2019-11-18
Specifik energianvändning: 141 kWh
Energiprestanda, primärenergital: 144 kWh
Förråd
Vindsförråd samt källarförråd.
Hiss
Ja

Ekonomi

Pris
12 200 000 kr Accepterat pris
Månadsavgift
4 090 kr inkl värme, vatten
Andelstal
Andelstal: 3,5
Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift: 1208
Betalas av: Köpare
Pantsättning
Pantsättningsavgift: 483

Dokument

Föreningen

Bostadsrättsförening
Brf Solgården
Allmän information
Brf Solgården är en solid förening som äger marken och är lågt belånad. Råvindsutrymme finns som en dold tillgång i föreningen.
Värme och ventilation
Fjärrvärme.
Övriga utrymmen
Till lägenheten hör både vindsförråd och källarförråd. Tvättstuga i källaren med 3 stycken tvättmaskiner, 1 torktumlare, samt 2 torkrum. Barnvagnsrum finns i trapphuset bredvid hissen. Cykeln kan du parkera på gården och i källaren finns 2 stycken cykelförråd för vinterförvaring. I källaren finner du också en lokal för t.ex. fest och träning, pingisbord samt ett hobbyrum med snickarbänk.

Fantastisk innergård med en trädgård i fritt söderläge och lummighet i form av magnolia, rosor, syréner och schersmin. Trevlig mindre fontän samt sittgrupper. Automatisk bevattning gör att trädgården blomstrar även under varma sommarveckor.
Tv/Internet
Viasat fiber (1000/1000Mbit. En obligatorisk avgift för bredband via Viasat fiber 250 kr/mån tillkommer och aviseras i samband med månadsavgiften. Kabel-tv går även att teckna via Tele2 (tidigare ComHem).
Utförda renoveringar i föreningen
2019 Föreningens lokal i källaren renoverades
2017 Installation av automatisk bevattning av trädgården
2017 Installation av nya tvättmaskiner
2015 Dränering husgrund i del av bakgård
2013 Stor tak och fasadrenovering inkl. avfärgning och taksäkerhet
2011 Renovering av bägge trapphus
2011 Renovering av bägge hissar
2009 Sotning av rökkanaler
2008 Nya brandfönster
2004 Stambyte
2004 Delvis renovering av undercentral
2002 Nya portar
2002 Renovering av fönster
2003 Stambyte badrum
2001 Målning av fönster
1999 Stambyte
1997 Delvis omläggnig av tak
1997 Delvis ommålning av tak
1976 Byte av el-stigar
Kommande renoveringar i föreningen
Inga kända.
Föreningens mark
Föreningen äger marken

Välkommen!

En riktigt härlig familjelägenhet med fungerande öppen spis och många vackra tidstypiska detaljer bevarade. De höga spröjsade originalfönstren med fina spanjoletter släpper in rikligt med ljus. Genomgående ljusa väggar och fin fiskbensparkett i lägenheten. Rymligt kök och gott om förvaring bakom smarta lösningar i lägenheten. En balkong finns precis i anslutning till ytterdörren som kan användas av de boende.

Entré

Välkomnande entré med goda avhägningsmöjligheter samt inbyggd förvaring bakom smarta platsbyggda skåp. I den inre hallen finns även här platsbyggd klädförvaring. En trevlig detalj är det vackra tidstypiska fönstret ovan ytterdörren som är bevarat.

Vardagsrum

Mycket stort och rymligt vardagsrum som ger en otrolig känsla av rymd i och med den höga takhöjden. Här finns verkligen gott om plats för såväl soffa som tv-möbel eller större matsalsbord för den som önskar. Här finns många vackra tidstypiska detaljer såsom öppen spis, burspråk och spröjsade höga fönster. Smart förvaring är byggd i burspråket under fönstret.

Kök

Trevligt kök med god plats för familjemiddagar. Mycket gott om förvaring bakom de vita köksluckorna. Ovan arbetsbänken i trä sitter ett mosaikkakel. I köksinredningen ingår: kyl samt frys i fullhöjd, spis, varmluftsugn, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn samt diskmaskin. Här finns två stycken skafferier med plats för dina torrvaror.

Sovrum 1

Mycket stort och ljust sovrum med god plats för såväl dubbelsäng som för övrig möblering. Väggarna är målade i en modern grå nyans och på golvet ligger en fin fiskbensparkett.

Sovrum 2

Rymligt sovrum med mycket god plats för dubbelsäng. I dagsläget har säljaren byggt en våningssäng men utrymmet lämpar sig även som förvaring. I anslutning till sovrummet finns en väldigt rymlig garderobsförvaring som rymmer det mesta i klädväg.

Sovrum 3

Detta sovrum är det mindre av sovrummen och är från början en pigkammare. Plats finns för såväl säng som för skrivbord. Här inne finner du mycket smarta förvaringsmöjligheter i form av fyra uppsatta garderober och flertalet platsbyggda skåp.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt och med en blå klinker på golvet. I badrumsinredningen ingår: Dusch med vikväggar i glas, handfat med spegelskåp samt att tvättmaskinen ingår. Det stora fönstret släpper in rikligt med ljus och är utmärkt för vädring.

Wc

Helkaklat i sobert svart och vitt med golvvärme under klinker för din komfort. I inredningen ingår: wc, handfat samt en handdusch och självklart så finns det en golvbrunn här.

Säljaren berättar

Boende på Karlbergsvägens solsida med en trädgård som under alla årstider skänker avkoppling och möjligheter till samvaro med trevliga grannar, det är en lugn oas med närheten till bokstavligen allt; trevliga restauranger och omtalade bagerier (våra favoriter är Rawbata och Lillebrors), storstadspulsen och gröna joggingspår, skolor och förskolor, lekparker och idrottsplatser.

Det är en högt älskad lägenhet i ett fantastiskt hus som tagit hand om oss och vi om den i 19 år men som nu letar efter en ny familj. Många mysstunder vid öppna spisen, otaliga barnkalas och glada middagar med goda vänner har vi hunnit med. Rest julgran med grannarna på gården, tagit morgonkaffet på balkongen vid vår lägenhet eller dukat upp till brunch i trädgården. Spelat pingis och stöpt ljus i föreningens lokal. Vi har njutit av trädkantad väg hemifrån och hem, vackra hus att blicka mot, lind doften och blommande kastanjeträd varje vår. Att sälja har inte varit ett lätt beslut; våra barn har vuxit upp här, gott på dagis i huset bredvid och skolan längre ner på gatan. Men nu vill de stå på egna ben….

Vi hoppas att du som blir den nya ägaren kommer ha det lika underbart som vi har haft och att du kommer att njuta av de kvaliteter som boende just i denna lägenhet och detta hus erbjuder.

Området

Här bor du på bästa läge mitt i stadens puls. Runt husknuten från bostaden finner man Rörstrandsgatans och S:t Eriksplans myllrande folkliv och digra utbud av välkända restauranger, mysiga caféer och butiker.

Området kring Birkastans nedre del brukar ofta kallas för "Lilla Paris" med liv och rörelse samt en härlig "utomlandskänsla" på gatorna. Samtidigt som Birkastans övre del i folkmun kallas "Lilla London" där fastigheterna sammanfogas av utomhusgårdar samtidigt som kvarteren är fyllda av trevliga restauranger och barer. Känslan här känns gemytlig.

För den som önskar mer shopping och nöjen finns Sankt Eriksplan och Odenplan en kort promenad bort. Några kvarter bort finner du promenadstråk längs med Karlbergskanalen nedanför Karlbergs slott eller vid Brunnsviken i Hagaparken.

Med några minuters promenadväg från bostaden ligger även välkända Vasaparken med mysiga caféer, lekpark samt minigolfbana. I direkt närhet till lägenheten finns goda kommunikationer med buss, flygbussar, tunnelbana och pendeltåg.

Intresseanmälan

Detta fält är obligatoriskt.
Detta fält är obligatoriskt.
Felaktig E-post adress
Detta fält är obligatoriskt.
Vänligen försök igen, Fel Google Recaptcha.
Tack! Vi kontaktar dig inom kort.
Louise Kelly
Louise Kelly
Fastighetsmäklare

 • Attraktion
 • Företag
 • Medicinsk
 • Park
 • Skola
 • Sport
 • Transporter

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad?