Blekingegatan 31 B, vån 2 Blekingegatan 31 B, vån 2

Blekingegatan 31 B, vån 2

Skanstull

Bostadsrätt

Boarea: 42.5 Kvm

Rum: 1 rum och kök

Avgift: 2 487 kr/mån

Pris

3 195 000 kr Såld

Blekingegatan 31 B, vån 2

Går du i säljtankar?

Sälj med oss

Går du i säljtankar?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Läs mer

Interiör

ALLMÄNT
Ljust målade väggar samt slipade originalgolv.

HALL
Stor luftig med plats för avhängning samt förvaring i garderober. Hallen fungerar som bostadens nav och du når härifrån lägenhetens kök, sovdel och badrum

BADRUM
Modernt och renoverat badrum med helkaklade väggar och klinkers med golvvärme. Utrustat med dusch, tvättställ med kommod, spegel och wc.

KÖK
Nyligen renoverat kök där det vackra serveringsskåpet är bevarat från byggåret 1927. Köket är utrustat med induktionshäll, ugn från SMEG, integrerad kyl/frys och diskmaskin. Gråa köksluckor samt bänkskiva i komposit. Gott om förvaring i lådor, skåp och serveringsskåp. Furugolv och ljust målade väggar.

SOVDEL
Avskild sovdel intill vardagsrummet med plats för dubbelsäng. Praktiskt klädkammare med klädstång och hyllor. Kan enkelt delas av med vägg för att skapa ett fullstort sovrum med ingång genom befintlig dörr i hallen.

VARDAGSRUM
I anslutning till köket ligger bostadens vardagsrum. Härligt ljusinsläpp från spröjsade fönster i söderläge. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar utrymme för stort matbord och sociala ytor. Plats för soffa, soffbord och tv-möbel. Även här består golvet av furu och väggarna är ljust målade.

Förening

Föreningen
Föreningen äger fastigheten Vågskivan 37 med adress Helgalunden 13, Blekingegatan 31, Tjurbergsgatan 34, 36 och 38 samt Hallandsgatan 46 och 50. Föreningen har 212 lägenheter med bostadsrätt och 10 kommersiella lokaler med hyresrätt på sammanlagt cirka 500 kvm.

Byggnaden ritades av arkitekt Sven Wallander och uppfördes 1927.

Ekonomi
De långfristiga skulderna är för föreningens fastighet på cirka 13,7 mkr, vilket ger cirka 1 666kr/kvm boyta, en mycket låg skuldnivå. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningen hade en avgiftsfri månad i juli 2020.

Utförda renoveringar:
- 1975-1985 Stambyte (beräknas hålla till 2035) Ledningarna för kall- och varmvatten byttes ut under samma period som avloppsledningarna. Varmvattenledningarna till kök/kokvrå byttes inte ut. De är av koppar och beräknas hålla betydligt längre.
- 2006-2007 Fasadrenovering
- 2010 Elstammar utbytta - trefas i hela fastigheten
- 2015 Upprustning av gårdar
- 2016 Stamspolning
- 2016 Utbyte av gasledning
- 2016 Tvättstuga totalrenovering Hallandsgatan 50
- 2017 Stamspolning
- 2018 Målning av trapphus & lägenhetsdörrar
- 2018 Mindre takreparationer utförda

Kommande renoveringar
Fönsterrenovering under 2021.

Kabel TV
Kabel-tv med kanalutbud från Canal Digital finns och basutbud ingår i avgiften. Utbudet går att utöka. För mer info besök www.canaldigitalkabel.se.

Bredband
Fastigheten är gruppansluten till Bredbandsbolaget. Obligatorisk kostnad om 125kr/mån för 250/100 Mbit/s) vilket är inräknat i avgiften. Bredbandsbolaget kan även leverera IP-tv, för detta tecknas separat avtal av bostadsrättsinnehavaren. Mera info finns under Kontaktuppgifter & Felanmälan på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/vagskivan

Parkering
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad. Tillståndet låter dig parkera under längre tid och till en lägre avgift än besökande. 1 100 kr/månad eller 75 kr/dygn. För vidare information besök www.stockholm.se/parkering.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.
Överlåtelseavgift: 3,5% av prisbasbeloppet, betalas av köparen.
Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet, betalas av köparen.

Medlemskaps i HSB Stockholm krävs att köparen ska antas som medlem i föreningen. (Ansökan görs av blivande köparen)

Ägande
Föreningen accepterar ej juridiska personer som ägare till bostadsrätten.

Delägarskap godtas för make/maka, samboende, etc. som förvärvar lägenhet för gemensamt, permanent boende. Föreningens stadgar medger ej att personer som inte bor i föreningen förvärvar lägenhet eller delar av lägenhet.

Gemensamma utrymmen
Föreningen disponerar en mycket fin gemensam innergård som sommartid är en grönskande idyll. Här finns uteplats med möbler och grill som föreningens medlemmar kan nyttja.

Övernattningsrum:
Övernattningsrum fínns att boka för föreningens medlemmar och deras gäster.

Tvättstugor: Föreningen tillhandahåller 3 tvättstugor. Här finns tre separata tvättrum. Ett tvättrum är obokningsbart, så här har du lätt att få tid. I varje tvättrum har du tillgång till 2 tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp. I föreningen finns även ett mangelrum med torkskåp samt ett torkrum med fläkt. Bokning sker med hjälp av bokningscylinder.

Sophantering strax utanför porten. Vid Tjurbergsgatan 38 når du soprummet som är ämnat för hushållsavfall, grovsopor och elavfall. Hallandsgatan 46 och 50 har sina egna soprum, så här är det välorganiserat.

Cykelförvaring: På föreningens innergård finns cykelställ där du smidigt och säkert förvarar din cykel. Cykelförråd finns på Tjurbergsgatan 38 men även på Hallandsgatan 46 och 50.

Barnvagnsförråd: I entréplanet på Tjurbergsgatan 34 finns ett barnvagnsförråd. Det nås direkt från entrén, alltså inga trappor.

Områdesbeskrivning

I den här delen av Södermalm bor du nära till nästan allt med perfekta kommunikationer via buss eller T-bana. Runt knuten finns bageri för den morgonpigge samt många livsmedelsbutiker och take-awayalternativ att inhandla middagen på. Shopping och service finns inne i Ringen köpcentrum och på Åhléns.

Ett par kvarter bort finns Sofos sprudlande miljö med dess enorma utbud av populära restauranger, barer och butiker.

Fint fritids- och friluftsliv både på Erikdalsbadet med utomhusbad, grönska och längs Årstaviken där vackra promenad- och joggingstråk även återfinns. Gym finns i form av Friskis och Svettis vid Ringen och i Skrapan samt SATS på Kocksgatan. Tantolunden finns också inom räckhåll. Går du istället åt andra hållet finns Blecktornsparken och Lilla Blecktornsparken samt Norra Hammarbyhamnens härliga promenadstråk längs kajen.

Här bor du i ett eftertraktat område med alla tänkbara bekvämligheter runt hörnet!

Bor du i något liknande?

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Blekingegatan 31 B, vån 2 Blekingegatan 31 B, vån 2

Blekingegatan 31 B, vån 2

Skanstull

Bostadsrätt

Kvadrat: 42.5 Kvm

Rum: 1 rum och kök

Avgift: 2 487 kr/mån

3 195 000 kr Såld