Olshammarsgatan 73, 2 tr Olshammarsgatan 73, 2 tr

Olshammarsgatan 73, 2 tr

Hagsätra - Ormkärr

Bostadsrätt

Boarea: 27.5 Kvm

Rum: 1 rum och kokvrå

Avgift: 2 052 kr/mån

Kontakta mäklaren för mer information eller en privat visning.

Pris

1 700 000 kr /Accepterat pris

Olshammarsgatan 73, 2 tr

Går du i säljtankar?

Sälj med oss

Går du i säljtankar?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Läs mer

Interiör

Allmänt
Fina golv samt målade väggar i vita nyanser. 

Hall
Välkomnande entré där du direkt möts av bostadens ljusinsläpp. I hallen finns gott om plats att hänga av sig ytterkläder och skor. Bra förvaring i två garderober bakom skjutdörrar. 

Allrum och sovalkov
Trivsamt och ljust allrum som är lättmöblerat. Praktisk sovalkov med rum för 140 cm säng. Rummet har generösa fönsterpartier och fransk balkong med härlig utsikt ut över grönskan.

Kök
Klassiskt kök med fönster. Förvaring i skåp bakom vita luckor. Här finns kyl/frys och spis.

Badrum
Stambytt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Här finns badkar, vägghängd wc, handfat och badrumsskåp.

Förening

Stor och välskött förening med renoverade fastigheter och mycket låg belåning. Föreningen innehar fastigheterna med tomträtt sedan år 1959. Tomträttsavgälden är ny sedan 2019 och räcker i tio år. På fastigheterna är nio bostadshus uppförda, innehållandes 330 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 lokaler. Riksbyggen handlägger den ekonomiska förvaltningen. De k-märkta fastigheterna, som byggdes 1959–1960, heter Höstrågen 1 och 2 samt Höstacken 1, 2 och 3 och ligger på Olshammarsgatan 71–93 respektive 54–66 i Ormkärr, Hagsätra.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner dock ej juridisk person. Minsta ägarandel är 10 %.

Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomi god, belåning ca 3 000 kr/kvm. Inga planerade avgiftsförändringar. Överlåtelse- samt pantsättningsavgift får tas ut enligt stadgar. Kontakta ansvarig mäklare om du vill få en boendekostnadskalkyl upprättad.

Gjorda renoveringar:
Fasad 2002-2003
Nya vatten- och avloppsstammar (stambyte) 2004-2006
Nya elledningar i lägenheterna 2005
Fönsterbyte år 2014
Provtryckning av rökkanalerna 2014
Renovering av ventilation 2014
Belysning och lås i allmänna områden 2016
Fasadvingar i höghusen 2016

Tvättstuga 2016
Ventilationsaggregat 2016
Utredning mm takterrasser 2016
Indragning av fiber 2017
Postboxar 2017
Stolpbelysning, parkarmaturer 2017
Oljning portar, div terrassarbeten 2017
Fiberkabel 2018

Kommande renoveringar:
2020 - 2021, nödbelysning i allmänna utrymmen, målning av källarutrymmen, renovering av balkonger samt kulvert.

Tv och bredband
Fiberkabel drogs in till alla lägenheter under 2017. Du väljer själv internetleverantör och står för avgiften. Föreningen är kollektivt anslutna till Comhem för kabel-tv. Alla analoga kanaler samt alla digitala markkanaler ingår, obligatoriskt tillägg 30 kr / mån.

Gemensamma utrymmen
- Föreningen har åtta tvättstugor, en i varje hus med undantag för port 79–85. Det finns också en maskin för grovtvätt i port 73.
- Cykelförråd.
- Gästlägenhet som ligger på Olshammarsgatan 77, består av sovrum med fyra bäddar (1 dubbelsäng samt bäddbar soffa), allrum/kök med matplats, spis, mikro och kyl samt dusch och toalett.
- På källarplanet i port 54 finns ett hobbyrum med arbetsbänkar, en bandsåg och lite snickeriverktyg.
- Föreningen har en möteslokal på Olshammarsgatan 75, lämplig för möten för upp till 20 personer.
- Återvinningsrum med behållare för: brännbart, tidningar, färgat och ofärgat glas, elektronik, batterier & glödlampor och lågenergilampor.
- Grillplatser mellan låghuslängorna 71–79 och 81–85 samt mellan port 60 och 66 finns fasta grillplaster.

Parkering
Föreningen förfogar över 187 parkeringsplatser ca 120 kr/mån och 46 garageplatser ca 250 kr/mån för uthyrning. Vänligen kontakta styrelsen för aktuella kötider etc. Bra utbud för gratis parkering på omkringliggande gator.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Inga lån att överta.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

 

 

Områdesbeskrivning

Lugnt och barnvänligt område med utmärkta kommunikationer med kortare promenad om ca 10 min till Hagsätra T-bana som tar dig via tunnelbanans gröna linje till Globen, Gullmarsplan eller T-centralen. Under rusningstid går tunnelbanan var 5e minut och till T-centralen tar det ca 24 minuter. Närmaste Pendeltågsstaion är Stuvsta som ligger ca 10 min promenad bort, där pendeltåget tar dig in till stan på ca 12 minuter. För den bilburne finns snabb access till motorvägen. 

En kort promenad från husen finns Hagsätra centrum med utbud av mataffärer.

Det finns två skolor i Hagsätra/Ormkärr. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.

För den sportintresserade finns Hagsätrahallen, Hagsätra IP, Stuvsta IP samt stora grönområden såsom Ormkärrskogen och Älvsjöskogen med sina fina motionsspår.

Bor du i något liknande?

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Olshammarsgatan 73, 2 tr Olshammarsgatan 73, 2 tr

Olshammarsgatan 73, 2 tr

Hagsätra - Ormkärr

Bostadsrätt

Kvadrat: 27.5 Kvm

Rum: 1 rum och kokvrå

Avgift: 2 052 kr/mån

1 700 000 kr /Accepterat pris