Pålsundsgatan 3 B Pålsundsgatan 3 B
Snart till salu

Pålsundsgatan 3 B

Hornstull

Bostadsrätt

Kvadrat: 60 Kvm

Rum: 2 rum och kök

Avgift: 2 321 kr/mån

Kontakta mäklaren för mer information eller en privat visning.

Pålsundsgatan 3 B

Går du i säljtankar?

Sälj med oss

Går du i säljtankar?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Läs mer

Interiör

Hall
Inbjudande hall som förbinder bostadens samtliga rum. Plats för avhängning samt skoställ. Praktisk förvaring i stor klädkammare samt garderob. I hall, vardagsrum och sovrum är det parkettgolv.

Kök
Funktionellt kök med gott om förvaring i skåp och lådor bakom vita luckor. Generösa arbetsytor och naturlig plats för matbord invid fönstret. I köksutrustningen finner ni: kyl/frys, spis samt fläkt. Ljusa väggar samt plastmatta på golvet.

Vardagsrum
Lättmöblerat och luftigt vardagsrum. Här inryms större soffa, mediemöbel samt matsalsbord.

Sovrum
Rofyllt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng med sängbord samt skrivbordshörna. Gott om förvaring i inbyggda garderober. Härligt lugnt läge mot innergården.

Badrum
Enkelt badrum i ljusa färger. Badkar, tvättställ, wc samt handdukstork. Plastmatta på golvet samt kaklade väggar.

 

Förening

Brf Högalidsmuttern nr 2 bildades 1980 och föreningen förvärvade fastigheten 1982. Huset byggdes 1913 och består av ett 1 flerbostadshus i 6 våningar. Föreningen upplåter 36 lägenheter (2 721 m²) med bostadsrätt och 6 lokaler (361 m²) med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

Genomförda renoveringar
1971 Genomgick fastigheten en omfattande renovering med rörstambyte, elstambyte och nyinstallation av hiss.
1989 Omläggning av tak
1998 Omputsning av fasad
2008 Renovering av gård, uteplats
2010 OVK besiktning, samma år rensade man även stammarna.
2011-2012 Fönstermålning
2014 Installation av fiber
2016 Byte av värmecentral och injustering av värmesystemet
2017 Trapphusrenovering.

Kommande renoveringar
Inga beslut om renoveringar, dock ligger fönster- och fasadrenovering inom överskådlig tid. Stambyte kan även bli aktuellt, om ca 2 år ska det göras en bedömning.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.
Cykelrum med ingång från gården.
Innergård som just nu håller på att rustas upp.

Balkong
Det finns i dagsläget en balkonggrupp som inom kort kommer att kontakta arkitekt för att starta förarbete inför ett eventuellt balkongbygge.

Internet och tv
Com Hem

Ekonomi
Brf Högalidsmuttern är en mycket välmående förening med låga avgifter samt låg belåning, endast 1 577 kr / Kvm. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som betalas av köparen på 2,5 % av prisbasbeloppet och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppets om betalas av pantsättaren.

Övrigt
Föreningen accepterar delat ägande mellan föräldrar och barn, ex. 10/90 %.  Juridisk person accepteras ej. Kontakta ansvarig mäklare om du vill få en boendekostnadskalkyl upprättad.

 

 

Områdesbeskrivning

Högalids läge på Södermalm är mycket centralt med direkt närhet till vatten och grönska samt en mångfald av butiker och caféer. Här kombineras liv och rörelse med ett avslappnat klimat vilket inbringar en genuin och härlig kultur som skiljer dessa kvarter från andra delar av stan. Att du samtidigt lätt kan finna lugn kring promenadstråken och parkerna längs Bergsunds strand, Södermälarstrand och Skinnarviksberget tillsammans med Långholmens och Tantolundens populära badplatser har gjort Hornstull till ett av innerstadens mest eftertraktade områden att bo i. Hornstulls galleria Hornhuset ger Hornstull fler butiker, caféer och populära restauranger.

Hornstulls marknad är välbesökt om helgerna, där kan du passa på att äta i några av marknadens spännande food trucks, strosa längs med vattnet och fynda på loppmarknaden.

Bra kommunikationer finns inom nära räckhåll som t.ex. T-banans röda linje eller 4:ans buss som går över till Kungsholmen och vidare genom city samt buss 66 som korsar hela Södermalm. Här finner ni även flygbussen som tar er till Arlanda på ca 40 minuter. Med bil är det snabb access till E4:an, både norrut och söderut. Restauranger och caféer värda ett besök: Barbro, Lasse i Parken, RawSthlm, Judit och Bertil, Tjoget och Ho's.

Bor du i något liknande?

Bor du i något liknande?

Brokr hjälper dig från start till mål i försäljningen av din bostad. Hos oss hittar du proffsiga och engagerade mäklare som tror på rak och ärlig kommunikation. Vill du ha en fri värdering eller veta mer om hur vi skulle sälja din bostad? Hör av dig!
Pålsundsgatan 3 B Pålsundsgatan 3 B

Pålsundsgatan 3 B

Hornstull

Bostadsrätt

Kvadrat: 60 Kvm

Rum: 2 rum och kök

Avgift: 2 321 kr/mån